Huntsman TE vs Apex 9 TKL

Bir ay önce ihtiyacınızı yazabilseydiniz önerebileceklerimden çok daha iyisi olan Razer Huntsman v2 Analog versiyonunu 2200 TL'ye alabilirdiniz. Benim tavsiyem yine Razer tarafında olacaktır. Huntsman V2 Analog'un rakibi Apex Pro. Apex 9 daha alt seviye bunlara göre fakat başlıktaki geçenler de mutlaka güzel klavyeler. Fiyatları çok daha arttığı için belirtmek istedim.

Aşağıdaki önerilere göz gezdirebilir misin?

İngiliz ve İspanyol Layoutlar senin için sıkıntı ise HyperX Pudding keycaps tercih edebilirsin. Çünkü çift basımlı PBT keycapsler sebebiyle düşündüğün RGB parlaklığına ulaşamayacaksın.

Bir ay önce ihtiyacınızı yazabilseydiniz önerebileceklerimden çok daha iyisi olan Razer Huntsman v2 Analog versiyonunu 2200 TL'ye alabilirdiniz. Benim tavsiyem yine Razer tarafında olacaktır. Huntsman V2 Analog'un rakibi Apex Pro. Apex 9 daha alt seviye bunlara göre fakat başlıktaki geçenler de mutlaka güzel klavyeler. Fiyatları çok daha arttığı için belirtmek istedim.

Aşağıdaki önerilere göz gezdirebilir misin?

İngiliz ve İspanyol Layoutlar senin için sıkıntı ise HyperX Pudding keycaps tercih edebilirsin. Çünkü çift basımlı PBT keycapsler sebebiyle düşündüğün RGB parlaklığına ulaşamayacaksın.
Layout sıkıntı değil de TKL istiyorum. Tek USB çıkışlı olursa iyi olur. Huntsman V2 TKL daha iyi diyorsun yani bunlar içinden? Apex 9 kötü bir tercih mi olur sence? Apex Pro’ya bütçem yetmiyor maalesef.

Ekstra olarak Purple Switch Red’e göre nasıldır?

Son düzenleme:

Rtings sitesini kontrol edersen çok benzer klavyeler olduğunu göreceksin. Apex 9'u belki RGB sebebiyle tercih edebilirsin. Her ikisi de üst seviye klavyeler.

Bütçe olarak daha fazla vermektense Huntsman v2 TKL Red switch çok daha mantıklı tercih olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca bilek desteği de var. Bilek desteği gerçekten pamuk gibi. Önerdiğim modelin bilek desteğinin V2 Analog'tan farkı klavyeye manyetik dişli bağlı değil aşağıda da resimlerini görebilirsin.

Layout sıkıntı değil de TKL istiyorum. Tek USB çıkışlı olursa iyi olur. Huntsman V2 TKL daha iyi diyorsun yani bunlar içinden? Apex 9 kötü bir tercih mi olur sence? Apex Pro'ya bütçem yetmiyor maalesef.

Ekstra olarak Purple Switch Red'e göre nasıldır?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Switch seçimi konusunda bu video epey yardımcı olacaktır. Yeşil Switch gibi değil ama Red gibi de değil ortası. Bir tık sesli ama tatlı bir sesi var tercih edebilirsin. Yeşil Switch gibi hane halkını uyandıracak kadar olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca videoda Purple Switch tanılırken, sana attığım Huntsman V2 TKL modeli var ve keycaps olarak da yine linkini attığım HyperX pudding keycapsler var. Bu sayede çok daha canlı bir RGB görüntü yakalamış.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2022-10-22 saat 15.57.34.jpg
    WhatsApp Görsel 2022-10-22 saat 15.57.34.jpg
    110,7 KB · Görüntüleme: 66
  • WhatsApp Görsel 2022-10-22 saat 15.57.53.jpg
    WhatsApp Görsel 2022-10-22 saat 15.57.53.jpg
    222,7 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Bir sorum daha olacak, Apex 9'daki Switch'ler tam olarak nedir? Ben anlayamadım.

SteelSeries Linear OptiPoint Optical diye bir Switch'leri var. SS tarafının kendi üretimi fakat Apex Pro'daki omnipoint Switch gibi analog değil. Razer tarafında da opto diye geçiyor aslında. Bütçe olarak en iyi ürünü nasıl alabiliriz kısmına odaklanmanı tavsiye ederim.

Apex Pro'daki omnipoint tuşa basıldığında manyetik sensörü kullanır. Optipoint ise ışık huzmesini kullanıyor.

Ayrıca yukarıdaki Switch tanıtımı videosunda purple Switch tanıtılırken HyperX pudding Keycaps'lerin hepsi Razer'a olmuyor. Mesela sol alttaki Windows tuşu ve boşluk tuşu gibi.

Bilgiler için teşekkürler, sanırım siparişimi iptal edip V2 modelini alacağım. Bekleme süresi keşke o kadar uzun olmasa tabii :(

Her ikisi de birbirlerine özellik bakımından çok yakın modeller. Her ikisi de tercih edilebilir. Bilek desteği ihtiyacın var mı bilemiyorum fakat bilek desteği gerçekten pamuk gibi tavsiye ederim.

Ayrıca teslim aldığında kargonu video ile beraber kutu açılışı yapmanı tavsiye ederim ne olur ne olmaz. Klavyeni konuya resim olarak paylaşmanı ayrıca çözüme ulaştıysan da çözüm olarak işaretlemeni rica ederim. Hayırlı olsun 😇

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı