Hurdacıdan Seagate 1 TB HDD aldım

reyizkan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçen tanıdık hurdacıdan 1 TB HDD aldım adam çöpe atacaktı kasa içinden anakarttan bağlantısı söktüm aldım bedavaya sıfır gibi gözüküyor yakında sistem dizeceğim bu HDD'yi kullanabilir miyim o sistem içinde virüslü ise bilgisayarıma zarar verir mi?

Not: Sistemimde 1 TB SSD var 2. depolama olarak kullanabilir miyim?

Dosya Ekleri

• 20230728_135133.jpg
    20230728_135133.jpg
    160,9 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
Arkadaşlar geçen tanıdık hurdacıdan 1 TB HDD aldım adam çöpe atacaktı kasa içinden anakarttan bağlantısı söktüm aldım bedavaya sıfır gibi gözüküyor yakında sistem dizeceğim bu HDD'yi kullanabilir miyim o sistem içinde virüslü ise bilgisayarıma zarar verir mi?

Taşınabilir HDD kutusu alıp onunla beraber internet kafede deneyebilirsin ya da daha ucuza denemek istersen mahalle bilgisayarcısına 20 TL karşılığı eski hard diskimi bir sistemde dener misin diyebilirsin.

Bence sistem dizeceksen kullanma çünkü HDD'ler artık SSD'nin karşısında çok yavaş kalıyor, en fazla 900-1500tl harcayarak daha iyi performans elde edebilirsiniz.

Önce format atın çalışıyorsa kullanırsınız virüs de zarar vermez.😁

Vermez. Çalışıyor ise format atar kullanırsın. Windows yükleyip kullanmak için çok yavaş kalır fakat 2. disk olarak kullanıp veri/oyun depolayabilirsin. Tabii çalışıyorsa :D

SSD var sistemimde depolama olarak oyunları ona atarsam oyunlar ssdinin hızına göre mi çalışır?

Son düzenleme:
Hocam bende 1 TB SSD'e var sistemimde.

SSD var sistemimde depolama olarak oyunları ona atarsam oyunlar ssdinin hızına göre mi çalışır?

Hayır oyunlar HDD de ise HDD'nin hızında çalışır. Ben olsam koridor tarzı açık dünya barındırmayan oyunlarımı HDD'nin içine atarım çünkü SSD de yükleme ve işleme süreleri azalır.

Hayır oyunlar HDD de ise HDD'nin hızında çalışır. Ben olsam koridor tarzı açık dünya barındırmayan oyunlarımı HDD'nin içine atarım çünkü SSD de yükleme ve işleme süreleri azalır.

Demek istediğinizi anladım oynadıklarımın neredeyse hepsi FPS oyunları o zaman bilgisayarımda pek işe yaramaz teşekkürler cevaplarınız için.

Demek istediğinizi anladım oynadıklarımın neredeyse hepsi FPS oyunları o zaman bilgisayarımda pek işe yaramaz teşekkürler cevaplarınız için.

Zaten fazlaca yeriniz varmış şu an 1 TB HDD 2. elde güzel fiyata okutulur bence böylede kullanabilirsiniz tabii seçim size kalmış :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı