Hususi araçlarda kış lastiği zorunlu mu?

Yer
Kaer Morhen
Merhabalar.
Yük veya yolcu taşımacılığı yapmıyorum sadece doğuya doğru kısa bir yolculuğa çıkıcam. İnternette çok net olmayan bilgiler var. Kimileri sadece ticari araçlarda zorunlu diyor, kimileri ise tüm araçlarda. Kış lastiğim maaleaef ki yok ve şu anda da temin edemiyorum. Yavaş süren birisiyim (70-90 km/hz) ve zincir kullanacağım sadece.

Sorum şu: Kış lastiksiz otobanları kullanacağımdan dolayı herhangi bir şekilde cezai işleme tabi tutulur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
En azından önde olmasında fayda var. Doğrusu 4 tekerde de olmasıdır ama hiç yoktan iyidir. Eğer yoksa kar yoksa dahi riskli. Isı sıfırın altına düşse yol direkt buzlanmaya başlar.

Bunun için sağlam zincirlerden almayı planlıyorum. Lastik fiyatları mâlum bütçemi çok aşıyor.
Zincir takma durumumda kayma riskinin azalacağını düşünüyorum. Öyle midir acaba?
Öyledir fakat süratinizi etkiler.

Zincir etmem yada diğer ucuz aparatları güvenlik sistemleri esp abs ve diğer güvenlik donanımlarına karşı zararlı ve arıza yaptırıyor onun yerine tavsiye edebileceğim birşey yok güzel bir lastik tek çözüm ama hem başkalarının canı ve güvenliği için trafiğe çıkmayın.

Zincir etmem yada diğer ucuz aparatları güvenlik sistemleri esp abs ve diğer güvenlik donanımlarına karşı zararlı ve arıza yaptırıyor onun yerine tavsiye edebileceğim birşey yok güzel bir lastik tek çözüm ama hem başkalarının canı ve güvenliği için trafiğe çıkmayın.

Yani zorunlu değil ama sizin de bir zorunluluğunuz yoksa keyfi olarak çıkmamanızı tavsiye ederim.

Bunun için sağlam zincirlerden almayı planlıyorum. Lastik fiyatları mâlum bütçemi çok aşıyor.
Zincir takma durumumda kayma riskinin azalacağını düşünüyorum. Öyle midir acaba?
Hangi şehirde yaşıyorsanız bilmiyorum fakat bir lastikçiye gidip kiralamak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Genelde çıkma lastikler oluyor yaz lastiğinden daha iyi tutabilir veya eşe dosta sorun deposunda olan var ise jantlara uyumlu deneyin onun haricinde bir şey olmayacak olsa bile riskli. Adana'dan Niğde'ye gittiğimde tanıdık lastikçiden kullanılabilecek durumda olan lastik kiralıyorum orada çürüyeceğine kullandırtıyor veriyor.

Hangi şehirde yaşıyorsanız bilmiyorum fakat bir lastikçiye gidip kiralamak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Genelde çıkma lastikler oluyor yaz lastiğinden daha iyi tutabilir veya eşe dosta sorun deposunda olan var ise jantlara uyumlu deneyin onun haricinde bir şey olmayacak olsa bile riskli.
En önemlisi de diğer insanlar şayet kış lastiği olup yolunda iyi giden birine lastiği olmayan biri çarptığı zaman çok kötü oluyor ve maddi zarar da yine lastiği olana oluyor.

En azından önde olmasında fayda var. Doğrusu 4 tekerde de olmasıdır ama hiç yoktan iyidir. Eğer yoksa kar yoksa dahi riskli. Isı sıfırın altına düşse yol direkt buzlanmaya başlar.

Öyledir fakat süratinizi etkiler.
Havanın sıcak olduğu saatlerde toplamda 4-5 saatlik sürecek bir yolculuğa çıkmayı planlıyorum.
Yani zorunlu değil ama sizin de bir zorunluluğunuz yoksa keyfi olarak çıkmamanızı tavsiye ederim.
Zorunlu maalesef ve kendi aracımla gitmem gerekiyor.
Hangi şehirde yaşıyorsanız bilmiyorum fakat bir lastikçiye gidip kiralamak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Genelde çıkma lastikler oluyor yaz lastiğinden daha iyi tutabilir veya eşe dosta sorun deposunda olan var ise jantlara uyumlu deneyin onun haricinde bir şey olmayacak olsa bile riskli. Adana'dan Niğde'ye gittiğimde tanıdık lastikçiden kullanılabilecek durumda olan lastik kiralıyorum orada çürüyeceğine kullandırtıyor veriyor.
Bunu ben de düşündüm ancak kiralayacağım lastiklerin ne kadar güvenilir olacağı konusunda endişem var. Şu anda kullandığım mevsim lastiklerini yeni sayılır. O yüzden zincirle kullanma taraftarıyım.

Havanın sıcak olduğu saatlerde toplamda 4-5 saatlik sürecek bir yolculuğa çıkmayı planlıyorum.

Zorunlu maalesef ve kendi aracımla gitmem gerekiyor.

Bunu ben de düşündüm ancak kiralayacağım lastiklerin ne kadar güvenilir olacağı konusunda endişem var. Şu anda kullandığım mevsim lastiklerini yeni sayılır. O yüzden zincirle kullanma taraftarıyım.

Hocam ticari olmayan araçlara zorunlu değil. Bir de araç kaç model marka model verir misiniz, kiralik lastik taraftarı da değilim size her yeri yamalı kalitesiz bir lastik verebilir ve elinizde kalabilir o yüzden en iyisi orta şeritten ağır ağır gitmek :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı