Çözüldü HVCI özelliğini kapatmadan VBS'yi devre dışı bırakmak mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fflyn

Centipat
Daha fazla  
Anakart
H310M PRO-M2 PLUS
Valorant oyununda Van: Restriction hatası alıyordum HVCI açmamı istiyordu açtığımda ise VAN9005 uyarısını aldım ve TPM2.0 desteklemiyorsa bilgisayarımda VBS'yi kapatmamı istiyordu ve HVCI'yi kapatmadan VBS'yi kapayamadım. Yani anlaşılan o ki kısır döngüye girdim. Yardım edebilecek var mı?

@Lejant Hocam bilgin var mı kusura bakma yine rahatsız ediyorum seni.

Son düzenleme:
Çözüm
Evet hocam o açık altında TPM device selection var dTPM ve PTT seçeneklerini secebiliyorsun dTPM açık onun altında da device select var o da TPM2.0 seçili.

dTPM seçili olduğu için anakart fiziksel TPM çipi arıyor. PTT yap.
Sanırım anakartında TPM 2.0 çipi yok, bunu bir araştırmam gerekecek.

Evet hocam maalesef destekliyor gözükmüyor ama BIOS'tan TPM 2.0 seçeneğini secebiliyordum ama denemedim sizce deneyeyim mi?

Bir dener misin? Anakartta TPM desteği varmış ama düşündüğüm gibi çip yokmuş. İşlemcin nedir?

Hocam değiştirdim sorun yok ama bilgisayarda kontrol ettiğimde kapalı gözüküyor ve oyun hata vermeye devam ediyor. İ5 9400F hocam.

Tamam, fTPM var. BIOS'da Settings veya Security menüsünden Truseted Computing veya TPM ayarlarını bulmaya çalış. Orada Security Device Support var mı? Varsa Enabled yap. TPM Device Selection olarak Firmware TPM olması lazım.

Tamam, fTPM var. BIOS'da Settings veya Security menüsünden Truseted Computing veya TPM ayarlarını bulmaya çalış. Orada Security Device Support var mı?

Evet hocam o açık altında TPM device selection var dTPM ve PTT seçeneklerini secebiliyorsun dTPM açık onun altında da device select var o da TPM2.0 seçili.

dTPM seçili olduğu için anakart fiziksel TPM çipi arıyor. PTT yap.

Çözüm
Umarım sorun yaşamazsınız. İyi oyunlar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı