HWID ban nedir?

JETT

Attopat
Daha fazla  
Oyunun belirli kuralları ve politikaları vardır ve bunlara uymaz iseniz ceza alırsınız. Biz cezaya ban diyoruz. Ve banlar geçici veya kalıcı olabilir. Ben bugün donanım banını anlatacağım,
Ne bu HWID?
HWID (hardwareıd) bir bilgisayar parçasının numarasıdır. Aynı sınıf numarası gibi.
Peki ban ile ne alakası var?

Donanımsal ban ekran kartı, RAM, işlemci, hard disk gibi parçalardan oluşmaktadır. Donanımların tıpkı bir insan gibi ID numaraları (sınıf numarası gibi) bulunmaktadır. Değerleri normal şartlarda değiştirilemez peki ya anormal şartlarda nasıl değişir? Changer programları bulunmakta ancak güven söz konusu tamamen kullanıcıya aittir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fortnite, Valorant gibi multiplayer oyunlar genelde bu tarz bir ban sistemi kullanmayı tercih eder. IP adresi ya da hesap değiştirmeniz hiçbir şeyi değiştirmez ID ban atıldığı için ID banı olan parçanın değişmesi gerekmektedir. Bu yüzden bu banlama işlemine HWID ban adı verilmektedir.

Hocam bunu yazmak için hesap mı açtınız? (!)

Başka bir sistemle oyuna girebilir miyiz?

Girebilirsin ama yeni hesap açman lazım eskisine giremessin.
Hocam bunu yazmak için hesap mı açtınız? (!)

Aslında evet çok yanlış bilgi verenler var spoofer kullan bir şey olmaz ankart değiştir disk al bile diyen gördüm.
3 aya kaldırıyorlar zaten, paralı kullanmayacaksa hiç kullanılmasın o tarz programlar.

Hafife almamak lazım Valorant hilelere 2. şans asla vermiyor hatta 3 ay sonunda ban kalktında ya da banlıyken sistemi zorlarsan kalıcı bana kadar gidiyor.
Eskiden buna anakart banı derdik biz.

Evet ama sistem çok gelişti fandan dahi ban yedim diyen var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı