Hyper TX3 Evo 4790K için yeterli midir?

LibertY

Hectopat
Daha fazla  
Boytuları büyük olmadığı için Hyper TX3 EVO soğutucu almayı düşünüyorum. i7 4790K ile stok hızda overclock yapmadan kullanmayı düşünüyorum. Sizce yeterli olur mu yoksa stok fanla arasında pek fark olmaz, stok fan kullansanız da oyunlarda idare eder der misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanmaya gerek mi var acaba ? OC yapmayacak iseniz fan bile almanıza gerek yok. Stok soğutucu yeterlidir. Fakat tabi sesten dolayı alıyor olabilirsiniz. Gerektiğinden fazla yeterlidir emin olabilirsiniz.

@ronaldo2 Bütçe varsa alsın tabiki lakin soğutucu alacağım diyede bir şeylerden kısmasın.

Kullanmaya gerek mi var acaba ? OC yapmayacak iseniz fan bile almanıza gerek yok. Stok soğutucu yeterlidir. Fakat tabi sesten dolayı alıyor olabilirsiniz. Gerektiğinden fazla yeterlidir emin olabilirsiniz.
overclock yapmayacağım uzun süre sonra dar boğaz olursa ancak o zaman yaparım. bir çok kişi test yaptı i7 4790k nın fazla ısındığını söylüyorlar. 4790k stok hızda 4 ghz turbo ile 4.4 ghz oluyor fazla hızlı bir işlemci. günlük kullanımda sorun olmaz ama oyunlara ciddi sıcaklık sorunu yaşıyabilirsin diyenler var, kimisi ısı olsa bile 90 dereceye gelmediği sürece işlemci yhanmaz diyor. sence şimdiik soğtucu olmayıp stok fanla denesem mi, aşırı ısı olursa mı alayım soğutucu fan? Hyper TX3 EVO nun 4790k ya yetip yetmeyeceği konusunda fikrin var mı?

Tavsiyem TX3 EVO yerine T4 almanız yönünde. Sizi biraz doldurmuşlar. Zaten yeterli olmasa adamlar öyle bir fan koymazdı. Ki 4790k Devil's Canyon kodlu bir işlemci yani içerisindeki termal madde değiştirilmiş. Hasswell serisinde çok ucuz ve kötü bir madde kullanmışlardı. Bu yüzden Hasswell serisi biraz sıcak. Bu arada işlemci yakma mevzusu bence artık tarihi eser oldu. Artık sistemler eskisi gibi değil. 20 bin çeşit koruma var bileşenlerde. Korkmayın yakmazsınız. Hele ki OC yapmadan neredeyse imkansıza yakın. Bu arada sonradan işlemci soğutucu alabilirsiniz. Yani çok takmayın onlara. 45nm AMD işlemciyle stok fanla OC yapıp gayette rahat kullanıyordum. İçinizi ferah tutun. :D

O zaman şimdilik 4790k yı overclok yapmadan stok fan ile kullanmayı deneyim, oyunlarda aşırı ısı yaparsa o zaman alayım soğtucu fan. Test yapanlar beklelenden sıcak buldular 4790k yı bu yüzden soğtucu düşünmüştüm ama ilk önce stok fan ile test etmekte fayda var değil mi? acele edip almayım değil mi hemen soğutucu?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı