"HYPERVISOR_ERROR" Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

shyzeq

Kilopat
RAM
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x16(32GB) 6000mhz CL32 DDR5
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus 1TB M.2 SSD
Ekran kartı
GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X
Anakart
MSI B650 GAMING PLUS WIFI
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600
Dün ekran kartımın güncellemesini yaptıktan bir 10-20dk sonra "HYPERVISOR_ERROR" mavi ekran hatasını aldım ve bilgisayar kilitlendiği için minidump dosyasını alamadım maalesef. Ben ekran kartı driverını güncelledikten sonra yeniden başlatmadığım için olduğunu düşünüyorum ama bu hatanın ekran kartı sürücüsüyle pek alakası yok gibi çünkü Sanallaştırma ile alakalı ama yanlış biliyor da olabilirim, birde sizin görüşlerinizi alayım dedim.

Dün ekran kartımın güncellemesini yaptıktan bir 10-20dk sonra "HYPERVISOR_ERROR" mavi ekran hatasını aldım ve bilgisayar kilitlendiği için minidump dosyasını alamadım maalesef. Ben ekran kartı driverını güncelledikten sonra yeniden başlatmadığım için olduğunu düşünüyorum ama bu hatanın ekran kartı sürücüsüyle pek alakası yok gibi çünkü Sanallaştırma ile alakalı ama yanlış biliyor da olabilirim, birde sizin görüşlerinizi alayım dedim.
Öncelikle İyi Akşamlar Hocam ,
Evet sorununuz sanallaştırma bununla ilgili olarak

1. Hyper-V'nin Etkin Olduğundan Emin Olun

Windows Hyper-V'nin bilgisayarınızda doğru şekilde yapılandırılmaması ve çökmesine neden olması mümkündür. Hyper-V özelliğini yeniden başlatmak bazen mavi ekran hatasının en kolay çözümü olabilir.

1-Windows 10 ve 11'de Hyper-V'yi şu şekilde yeniden başlatabilirsiniz:

Çalıştır iletişim kutusunu açmak için Win + R tuşlarına basın .
Aç: alanına isteğe bağlı özellikleri yazın ve Tamam'ıtıklayın .
Windows Özellikleri açılır penceresinden Hyper-V'yi bulmak için kaydırın . Zaten etkinse, işaretini kaldırın. Seçeneğin işareti kaldırılmışsa onu seçin ve Tamam'a basın .
İstendiğinde Windows'un yeniden başlatılmasına ve değişikliklerin etkili olmasına izin verin

2. Windows Bellek Tanılamayı Kullanın

Windows Bellek Tanılama programı, bilgisayarınızın birincil belleğini (RAM) otomatik olarak tarar ve olası sorunları algılar. Algılandıktan sonra işletim sistemi sorunları otomatik olarak çözmeye çalışacaktır.

Hyper-V mavi ekranına hatalı bir RAM veya SSD/HDD neden oluyorsa, Windows Bellek Tanılama yardımcı programı bunu düzeltmek için en iyi seçeneğinizdir.

Windows 10 ve 11'de Windows Bellek Tanılama aracını kullanmak için:

Başlat menüsünü başlatın , Windows Bellek Tanılama'yı arayın ve En İyi eşleşmeyi seçin .
Açık dosyaları kaydettikten sonra Şimdi yeniden başlat ve sorunları kontrol et (önerilir) öğesini seçin .
Windows PC'niz daha sonra yeniden başlatılacak ve bellek modüllerini herhangi bir soruna karşı tarayacaktır. Tarama tamamlandıktan sonra Windows otomatik olarak önyüklenecektir

3-Hyper-V Hizmetini yeniden başlatın

Windows işletim sistemi, donanımınızın ve yazılımınızın senkronize olmasını ve normal şekilde çalışmasını sağlamak için arka plan ve ön plan hizmetlerine güvenir. Bir Windows hizmetinin yapılandırmalarıyla ilgili sorunlar BSOD çökmelerine neden olabilir.

Mavi ekran hatasını çözmek için Hyper-V Sanallaştırma hizmetini yeniden başlatmanı öneririm

Başlat menüsünü başlatın , hizmetleri arayın ve En İyi eşleşmeyi seçin.
Hyper-V Sanal Makine Yönetimi veya Hyper-V Uzak Masaüstü Sanallaştırma hizmetini bulmak için kaydırın .
Hizmeti sağ tıklayın ve Durdur'u seçin .
Birkaç dakika sonra hizmeti sağ tıklayın ve Başlat'ı seçin .
Değişikliklerin gerçekleşmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Sorununuz yine düzelmediyse yardımcı olurum hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00