Hyperx 2666 D4 XMP ile 1600'e düşme sorunu

iskader

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. Bilgisayarımda,
  • GIGABYTE GA-Z170-HD3P
  • Kingston Hyperx 16GB(2x8) 2666 D4 HX426C15FBK2/16
  • İntel i5 6600K 3.50GHz 6M R2BV
bulunmakta.

BIOS'a girip overclock yapmak istedim.
RAM'larim XMP profile geçtiği zaman 2666 hızından 1600 hızına düştüğünü gördüm.
ya da direkt sistemin otomatik overclock kısmından %20 ya da %40 yaptığımda da bu şekilde değiştiğini gördüm.
Bu normal midir yoksa farklı biyerden yükseltme mi yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aldığınız belleklerde normalde XMP ayarı yapmanıza bile gerek olmaması lazım. Taktığınız anda 2666 MHZ hızında çalışmalılar. Ben de yeni toplayacağım sistemde aynı bellekleri kullanacağım için araştırmıştım. Anakartın sitesinden, anakartın bellekleri destekleyip desteklemediğine baktınız mı hocam? Eğer bir bilen arkadaş yardımcı olursa iyi olur.

XMP, bellek frekansını gerçek değerine ulaştırmanı sağlar. Sen tam olarak nasıl bir sorun yaşıyorsun? XMP'ye girdiğin zaman frekans düşüyor olamaz.

Bende öyle düşünmüştüm fakat 1600 e düştüğünü gördüm o yüzden sormak istedim..

Hocam aldığınız belleklerde normalde XMP ayarı yapmanıza bile gerek olmaması lazım. Taktığınız anda 2666 MHZ hızında çalışmalılar. Ben de yeni toplayacağım sistemde aynı bellekleri kullanacağım için araştırmıştım. Anakartın sitesinden, anakartın bellekleri destekleyip desteklemediğine baktınız mı hocam? Eğer bir bilen arkadaş yardımcı olursa iyi olur.

Usta zaten normal de ramlerim 2666 mhz de çalışıyorlar. Ama otomatik overclock da %20 veya daha yüksek
değerlere getirdiğim zaman veya profili xmp yaptığımda 1600 düşüyor resimleri ekliyorum.

Not: Arkadaşlar ceza yediğimden ancak yazabildim.
Advanced Frequency Settings_[23-53-41].jpg Advanced Frequency Settings_[23-53-58].jpg Advanced Frequency Settings_[23-54-22].jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı