HyperX Alloy Elite Klavye Elektrik Kaçırıyor

Katılım
26 Aralık 2015
Mesajlar
1.926
Makaleler
4
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar klavyeyi FPS oyunları için aldım. İncelemesini de yaptım. Fakat şöyle bir problem ile karşılaşıyorum. Klavyemin işaretli yerleri bazen elektrik kaçırıyor. Çok az bir şekilde uyuşturuyor. Mesela bunu yazarken de parmağımı oraya değdiriyorum, ufaktan bir çarpma oluyor. Sizce ne yapmalıyım? Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Öncelikle 3'lü prizimi değiştirerek başlayacağım.
Teşekkürler.

Screenshot_5.png
 
İlginiz için teşekkür ederim. Yeni uzatma kablosu aldım Tunçmatik markalı. Sanırım sorun giderildi. Diğer kullandığım eski bir prizdi çünkü.
Güncelleme; sorun devam ediyor. Sanırım direk prizden kaynaklı akşam babama baktıracağım. PSU'dan kaynaklı olabilir mi?
Güncelleme; prizi açtırdım babama prizde topraklama yok. Topraklama bağlantısını yapıp tekrar konuyu güncelleyeceğim. O da çözüm olmaz ise son çare garantiye gidecek.

Aynisi benim klavyede var o carpma esnasinda klavye 1 sn devre dışı kalıyor isiklar sonuyor donanim cikarildi takildi sesi geliyor kulakliktan.

Sorunlar çözüldü mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum klavyeden değil bilgisayarda ki kaçak akımdan kaynaklanır. Klavye de alüminyum alışımlı olduğu için elektriği iletir. Muhtemelen bilgisayarı taktığınız prizde topraklama hatası var. Sorun üründe değil.

Bu sorunu kendi evimde de yaşıyorum. Bilgisayar yatak odasındayken statik elektrik dolaşıyor her tarafta. Oturma odasında kullandığımda öyle bir sorun kalmıyor.
Bu problemi bende Corsair K70 PRO ile yaşıyorum klavye kasası alimünyum, elektriği iletiyor elimi üstünde gezdirdiğimde elektrik akımını hissediyorum titreşimini. Bende de topraklama yok ürünü yeni aldım üründe problem olduğunu sanmıyorum. Başka evde denedim hiç bir problem yoktu acaba böyle kullanmak problem yaratır mı ürüne yada pcye 19 yıldır bir sorun yok ama. 😅
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı