Referans kulaklık derken siz ne anlıyorsunuz bilmiyorum ancak herhalde kastedilen düz bir frekans eğrisine sahip olması, ki ben böyle bir frekans eğrisi görmedim daha. Ses kaynağından çıkan sesi kendi karakterini katmadan, orjinaline en yakın şekilde kulağa iletmeye çalışır denir ama çoğu kulaklığın amacı budur başarılı olur veya olamaz. Birde monitör kulaklıklar varmış. İzleme manasına gelen "Monitör" mikrofona şarkı söylerken, mikrofonun aldığı kendi sesinizi aynı anda kulaklığınıza vererek sesinizi kulaklığınızda duymanıza yarar. Artık ses kartlarının çoğunda bile monitör özelliği bulunmaktadır. Ses kartının mikrofon izleme özelliğini aktif ettiğinizde mikrofonunuzdan çıkan sesi kulaklığınızda duyabilirsiniz. Aynı anda müzik açıp kendi sesinizi müzikle de karıştırabilirsiniz. Anlayacağınız kulaklıkların yanına gelen isimlerin (monitör, referans vs.) pek bir esprisi yoktur benim gözümde pazarlama stratejiside diyebiliriz. Önerilip övülen ve sizinde kullandığınız Hyperx Cloud'da Qpad QH-90 kulaklığı ile aynı olan monitör kulaklığı olarak geçen Takstar Pro80'in mikrofon takılmış halidir. Samson SR850'ye gelecek olursak fiyatını fazlasıyla hakeden tam bir f/p ürünü kulaklıktır. Şuan bende kullanıyorum hatta FPS oyunlarında ses kasmak için kullanıyorum.