HyperX Cloud Alpha s almayı düşünenlere tavsiye

TheGear

Hectopat
Selam arkadaşlar, yaklaşık 1 haftadır bu kulaklığı kullanıyorum ve oyunlarda ses kasma en çok önem verdiğim şey ve tek kelime ile mükemmel diyebilirim. 7.1 anlamında da önceki kullandığım ve kronik sorunlu olan ve bence kimsenin almaması gereken Corsair Void Pro modeline göre çok daha iyi (dip ses sorunundan dolayı iade ettim). Ayrıca bass tiz ayarı da kulaklığın fiziksel tuşlarından yapılabiliyor olması ayrı güzel. Olumsuz olarak tek bir yanından bahsedebilirim o da 7.1 açıkken çalan müziği örneğin durduğunuzda 5 saniyelik bir tıslama sesi geliyor ardından kesiliyor. Bu da sanırım sürücülerin güçlü olmasından kaynaklanan bir durum, beni çok rahatsız eden bir durum değil açıkcası ama belirtmekte de fayda var.

1 Hafta önce Alpha almıştım basslar çok azdı realteakden eq ayarı yapınca baslar çok iyi olmuştu adeta her basta titriyordu fakat mikrofonu çalışmıyordu bari Alpha s alayım ekstra ses kartı parası ver miyim dedim iade ettim bugün Alpha s geldi fakat ses çok az geliyor oyunlarda 7.1 açınca ses yükseliyor ama net değilmiş gibi. Anakartımın girişine bağladığım zamanda mikrofon çalışmıyor bu seferde. Bu sorun hakkında bilgin var mı?

Yazılımda ayarlarım bu şekilde ve ayrıca mikrofonunuzla ilgili sorun burada seçili olmamasından kaynaklı olabilir. Burayı da kontrol etmenizi öneririm.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    135,8 KB · Görüntüleme: 279
USB ses kartında mikrofon çalışıyor o konuda sıkıntı yok ben kendi anakartımın ses girişine bağlayınca mikrofon çalışmıyor onu demek istemiştim.

O şekilde bende de çalışmaz. Daha doğrusu kimsede çalışmaz. Harici yazılım yapmalarının sebebi de bu hyperx windows'un ses sistemini kullanmasını istemiyor, kendi yazılımlarıyla daha güçlü sesler alabileceklerini bildiklerinden dolayı sanırım. Normalde Realtek audio konsolunu açabilirken, bu kulaklık takılıyken bende açılmıyor o panel mesela basit bir örneği.

O şekilde bende de çalışmaz. Daha doğrusu kimse de çalışmaz. Harici yazılım yapmalarının sebebi de bu HyperX Windows'un ses sistemini kullanmasını istemiyor, kendi yazılımlarıyla daha güçlü sesler alabileceklerini bildiklerinden dolayı sanırım. Normalde Realtek Audio konsolunu açabilirken, bu kulaklık takılıyken bende açılmıyor o panel mesela basit bir örneği.

Demekki güçlü bir ses kartı alsam mikrofonu çalıştıramayacağım.
Bu yazılımın içinde oyunlara göre optimize ayarı var o açıkken sanki ses dahada azalıyor pubg de sen hangi oyunları oynuyorsun?

Son düzenleme:
Ben genelde CS:GO oynuyorum ancak özel bir ayar yapmadım. Sadece Auto optimize açık ve 7.1 kapalı olması ses kasma açısından önemli. Bende ses azalma gibi bir problem olmadı ancak taktığın USB portu 3.0 destekli değilse ondan da az geliyor olabilir sana tam bilemedim açıkcası. Ayrıca HyperX NGENUITY programını da hiç kapatma, bilgisayarın açık olduğu sürece altta açık dursun. Programı kapatınca ses azaldığına gerçekten kanaat getirdim.

Selam arkadaşlar, yaklaşık 1 haftadır bu kulaklığı kullanıyorum ve oyunlarda ses kasma en çok önem verdiğim şey ve tek kelime ile mükemmel diyebilirim. 7.1 anlamında da önceki kullandığım ve kronik sorunlu olan ve bence kimsenin almaması gereken Corsair Void Pro modeline göre çok daha iyi (dip ses sorunundan dolayı iade ettim). Ayrıca bass tiz ayarı da kulaklığın fiziksel tuşlarından yapılabiliyor olması ayrı güzel. Olumsuz olarak tek bir yanından bahsedebilirim o da 7.1 açıkken çalan müziği örneğin durduğunuzda 5 saniyelik bir tıslama sesi geliyor ardından kesiliyor. Bu da sanırım sürücülerin güçlü olmasından kaynaklanan bir durum, beni çok rahatsız eden bir durum değil açıkcası ama belirtmekte de fayda var.

Hocam kulaklıktan memnun musun şuan? Ben de Corsair Void Pro kullanıyorum. Kronik sorun vs yok, normal kullanım için iyi fakat oyun anlamında iyi gelmiyor. Özellikle pubg de sesler az geliyor mesela. Film izlerken 7.1 kullandınız mı alpha S'te? Corsair Void Pro ya göre neleri daha iyi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı