HyperX Cloud Alpha S İncelemesi

Herkese iyi sosyaller. Bir önceki kulaklığım olan Cloud Stinger'ı emekli edip Cloud Alpha S'e geçiş yaptım. Cloud Stinger'ın da inceleme makalesine profilimden erişebilirsiniz ama o zamanlar deneyimsiz olduğum için okumanızı tavsiye etmem. Bu sefer daha iyi bir incelemeyi, sizi teknik kısımlara boğmadan paylaşıyorum. Bu inceleme ağırlıklı olarak kullanıcı deneyimlerine dayanmaktadır.

Öncelikle ürünü 2022'nin Ağustos ayında Amazon üzerinden Blackout rengini satın aldım. Birkaç gün içerisinde elime ulaştı ve o günden beri kullanmaktayım. Bu kulaklığı tercih etmemin en temel sebebi 1300 TL gibi bir fiyata satın almış olmamdan kaynaklıdır. Bununla alakalı yine bu forumda 2000 TL kulaklık önerisi adında bir konum bulunmakta. En başında G Pro X alacaktım ama çok daha ucuza Alpha S bulmuşken kaçırmak istemedim.

* Kutu içeriğinden çeşitli belgeler ve teşekkür kağıdı, kulaklığın kendisi, jak kablosu, USB ses kartı/kumandası, tak-çıkar mikrofonu, taşıma çantası, birisi üzerinde olmakla beraber 2 farklı tür ped çıkıyor.

Ürünün Genel Kalitesi

* Doku olarak sağlam bileşenlere sahip. Bir oyuncu kulaklığı olarak kablosundan mikrofonuna kadar kaliteli, kemikli, premium bir ürün olduğunu size hissettiriyor. Agresif biriyseniz yapı olarak size ayak uydurur. Bu konuda benim için iki eksi yanı var. İlki, iki hoparlörü birbirine bağlayan kablonun bir kısmının açıkta bulunuyor olması. En azından kablonun üstü, jak ve ses kartında olduğu gibi örgü ile kaplı. Ayrıca metal şasi için ufak bir bedel. İkincisi ise HyperX logosunun bulunduğu kısmın parmak izi tutuyor olması. Bunun da sadece kozmetik olarak bir etkisi olacağı için sorun etmiyorum. Görsellik olarak da mat siyah rengine sahip, şık duruyor.

* İki farklı pedle geliyor: Suni deri ve kumaş. Suni deri izolasyon konusunda çok iyiyken kumaş olan kulaklığın iç kısmının nefes almasını sağlıyor. Sıcak geçen yaz günlerinde kesinlikle izolasyondan fedakarlık edilip kumaş pedler kullanılmalı. Yaşadığım yerde yaz mevsimi geç biter. Ekim ayının sonuna kadar kumaş pedlerle kullandım. Aksi halde suni deriyle kullanılacak gibi değil. Klimalı veya serin bir yerde kullanacaksanız iş değişir tabi. Pedleri değiştirmesi zor, baştan söyleyeyim.

* Konforlu bir kulaklık. Saatlerce kafamda kalmasına rağmen ağrı yapmadı ama bir süre sonra yaptığı baskıdan ötürü çıkarma gereği duydum. Nasıl ki saatlerce bilgisayar başında hareketsiz kalmak sağlıklı değilse ara sıra kulaklığı çıkartıp etrafta neler döndüğüne bakmakta fayda var. Ha gerçi kulaklık konusunda işler en azından daha iyi çünkü en fazla saçınız kulaklığın bant şeklini alır. Belki biraz da kulak ağrısı yapar ama daha az kesimde yapacağını düşünüyorum.

Hoparlör Kalitesi ve 7.1

* Cloud Stinger daha tiz sesler veren bir kulaklıktı. Alpha S ise bas olarak daha doygun bir kulaklık. Ancak hem bas hem tiz olarak başarılı. Ayrıca dikkatimi çeken bir kısım var ki kulaklığın fiziksel bas şiddeti ayarı var. Benim işime yaramadığı, hep en şiddetli modda kullandığım için maksat bir görsel canlanması adına kısaca değineceğim. Tamamen kapatıldığında basın çok azaldığını ve tizlerin vurgusunu hissedebiliyorsunuz, son kademede de bas şiddetinin çok iyi olduğunu. (Evet, iyi çünkü kimi kalitesiz kulaklıkta bas kasıtlı olarak aşırı şiddetli olur. Elmayla armudun birbirinden ayrı olduğunu belirtmek istedim.) Müzik dinlemek ve film izlemek bu kulaklıkta çok keyifli. Özellikle Dolby Atmos gibi programlar kullanıyorsanız iyi bir verim elde edebilirsiniz. Rekabetçi oyunlar haricindeki co-op veya tekli hikaye oyunlarında yaşattığı deneyim çok iyi, oyuna dahil olduğunuzu hissediyorsunuz. FPS oyunları için tasarlanmış bir kulaklığa göre oyun haricinde de iyi bir performansı var.

* Ses kartı, veya üreticinin deyimiyle kumandası, üzerinden 7.1'i çalıştırdığınız zaman işin rengi değişiyor. Tizlerin gücü artıyor, bas daha arka plana çekiliyor. Ancak bunların hepsini sanal olarak gerçekleşiyor Kulaklığı almadan önce 7.1 olayını araştırdığımda, 7.1 olarak satılan bütün kulaklıkların bu teknolojiyi sanal olarak sunduğunu, aralarından en iyi yazılımı yapanın da en iyi 7.1 deneyimi sunduğunu öğrendim. Zaten 7 hoparlör, bir subwooferın 2 hoparlöre sığdırılmasını beklemek mantıklı olmaz. Uzun süredir R6 Siege ve CS: GO'da deneyimlediğim kadarıyla 7.1 konusunda iyi bir kulaklık. Tabi sadece bu iki rekabetçi oyun üzerinden mükemmel bir kulaklıktır sonucuna varmak doğru olmaz ama özellikle CS: GO için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebilirim. Kimi incelemede Cloud II'nin gerisinde kaldığını söylemişler ama ne yazık ki Cloud II'yi deneyimleyemediğim için yorum yapmayacağım.

* Mobil cihazlarda veya konsolda deneme fırsatım olmadı ne yazık ki. Bu yüzden salt jak üzerinden bir sonuca varamadım.

Mikrofon Kalitesi

* Gördüğüm kadarıyla Cloud II'den hallice bir mikrofona sahip. Cloud II mikrofonu için telsiz diyorum genelde. Bunda ise ses biraz daha temiz, daha düzgün iletiliyor. Bu konuda en sevdiğim özelliği mikrofonun kesinlikle hoparlörden yankı yapmıyor olması. Bunun için çok çabaladım, bangır bangır müzik dinledim, film izledim ama yankı olmadı. Ancak ne garipse test esnasında mikrofon hassasiyeti düşüyordu. Dikkate değer bir durum söz konusu değil.

Kapanış Yorumu

* Ses kartında iki farklı kanal bulunmakta. Birisi oyun, diğeri ise sohbet kanalı. İki kanalın ses düzeyini de birbirinden bağımsız yönetebiliyorsunuz. Discord gibi sesli sohbet programlarında sohbet kanalını seçmelisiniz ki bunda da ses kalitesinin çok iyi olduğunu söyleyemem ama karşıdaki kişinin konuşma sesini kristal netliğinde duymak ister misiniz, o size kalmış. İşini görüyor ve konuşma seslerini net iletiyor. Oyun kanalı ise klasik masaüstünün sesi. Yanılmıyorsam bunun başlıca sebebi konsollardakine benzer bir mantıkta çalışıyor olması. Zaten kumandası üzerinde ses seviyesi ayarı haricinde oyun ve ses dengesini ayarlayabildiğiniz 2 düğme bulunuyor ve oyun/sohbet dengesi sadece buradan ayarlanabiliyor. Ne kadar ihtiyaç olur bilmiyorum ki şahsen ben her ikisini dengede kullanıyorum ama iyi düşünülmüş bir özellik. Ha bu arada ses seviyesi ayarı doğrudan Windows'un masaüstü sesini ayarlıyor, yani Cloud Stinger'daki gibi bağımsız bir sesi ayarlamıyor.

* HyperX NGENUITY programı içerisinden kulaklığı kontrol edebiliyorsunuz, aman ne kontrol! Kulaklığa tanımlanmış kısım bomboş. Buna karşın program en azından sade tutulmuş, iyi olduğu kadar eleştirilmesi gereken bir yanı. Klasik özellikler var hep; salt mikrofon dinleme, profil ataması, firmware güncellemesi ve destekli oyunlar için 7.1 iyileştirme kısmı haricinde bir avantajı yok. Adam olana çok bile diyebilirsiniz. Bir de oyun/sohbet dengesini görebiliyorsunuz ama donanım üzerinden dengede olduğunu anlamak için herhangi bir kademede artırıp azaltma yaparsanız zaten bir bip geri bildirimi sesiyle her iki kanalın dengelendiğini anlayabilirsiniz.

Aşağıda kulaklığın görsellerine bakabilirsiniz. Ne yazık ki telefonumun kamerası çok iyi olmadığı için çektiklerimin en iyilerini paylaştım. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Kulaklıkla alakalı herhangi bir sorunuz varsa elimden geldiğince cevaplamaktan çekinmem.

Kulaklığın tam hali:

Yandan bakış:

Tepeden arkasına bakış:

USB ses kartı/kumandası: Bunun arkasında mandal ufak bir kazaya kurban gitti Düğmeler aktifken mikrofon susturma kırmızı, 7.1 ise beyaz renkte yanıyor.

HyperX NGENUITY:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 7.1 açıkken ses düzeyi karıştırıcısından Chrome veya tarayıcı sekmesini 7-10 arası bir düzeye getirip video izlediğinizde arkada garip sesler duyuyor musunuz siz de? Vdeonun kendi sesini de olabildikçe kısabilirsiniz, bana dikkat edince boğuk bir hışırtı sesi geliyor özellikle videoda konuşmalar varsa. Açıklaması zor bir ses ama sanki boğuk bir yankı gibi, eğer 7.1'in sorunlarından biriyse umursamayacağım ancak benim ürün cırtladıysa değişime yollayayım...

Buna benzer hışırtı sorunlarını birkaç yerde daha okudum ama incelemeye eklemeyi unuttum, gerçi sebebini şimdi anlarsın. Stereo veya 7.1 modunda herhangi bir hışırtıyla karşılaşmadım. Mesela R6 Siege'de gece modunda oynarım ses formatını. Rakiple baş başa kaldığımda ortam manyak sessizleşir genelde. Buna rağmen duymadım hatta yan odadaki rakibin GGA'dan omzuna geçme sesini falan duyuyordum (ki bunların sesi diğer seslerden biraz kısıktır). Özellikle tarayıcı olayını, anladığım kadarıyla yaptım ama yine garip bir şeyle karşılaşmadım.

Ha ama şu var 7.1 modu her daim açık kalabilecek bir mod değil çünkü tizler ön plana çıktığı için müzik dinlemek, film izlemek vs. kısaca günlük kullanım için uygun değil. Hikaye tabanlı oyunlar için bile uygun değil hatta, sadece rekabetçi oyunlarda çok iyi bir avantaj. Ancak Battlefield gibi istisnalarda 7.1 kullanmak baş ağrıtabilir.

Garantiyle konuşmakta fayda var. 7.1 modunda bu sorunla karşılaştığın için ses kartı kaynaklı olabilir. Yenisini talep edebilirsin.

Çok teşekkürler hocam sanırım bir şansımı deneyeceğim, zaten aşırı sorunlu bir 7.1'i var ancak bu sorunu hiç duymamıştım ondan dolayı baktırmakta fayda var

Çok teşekkürler hocam sanırım bir şansımı deneyeceğim, zaten aşırı sorunlu bir 7.1'i var ancak bu sorunu hiç duymamıştım ondan dolayı baktırmakta fayda var
Bak ama sana yaşadığım çok eğlenceli sorunun videosunu paylaşayım. Birkaç kez bilgisayara bileşen ekledim ve SATA SSD boşa çıktı. Doğal olarak yeni aldığıma işletim sistemi kurmam gerekti ve SATA olanın içine Cyberpunk 2077, R6 Siege falan kurdum. Ne hikmetse bu sorun başgösterdi. Sadece Cyberpunk'ta oluyor ve ne yaptıysam çözemedim. Eğlenceli kısmı da şu ki jaktan başka bir kulaklık takıyorum ve dahili ses kartının ses biçimini değiştirip oyuna girdiğimde sorun kalmıyor. Bu kulaklıkta ise ses biçimini değiştiremediğim için test bile edemiyorum. Videonun sesini artırırsan yaşadığım acıyı daha iyi hissedebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ahaha benimki bu kadar kötü değil de ayı problem nitro 5 laptopımın hoparlöründe var. ses konusunda ne yazık ki düzgün bir deneyim elde edemeyeceğiz hiç herhalde... cloud alpha da cidden çok sıkıntılı aslında 100-150 usd olmasına rağmen de, o kadar çok sıkıntı var ki hayatta insan neyse diyor ya. cidden bu crackling, deep noise şu bu kabul edilebilir değil aslında bu ödenen paraya. nasıl olduysa yedirdiler bize zorla...

Ya aslında bunun sebebi Cyberpunk çünkü çoğu yerde oyunun sanıldığı kadar yeni bir oyun olmadığı, bu tarz sorunların yaşandığı yazıyordu. Ancak beni deli eden kısmı elimden bir şey gelmiyor olması

Dediklerine de katılıyorum aynı zamanda. High-End sınıfında bir ürün değil, kimisi kısa zamanda işini görmek için tercih ediyor, yeni bir ürün piyasaya çıkınca onu alıyor. Bizde ise zamanında 200 TL'ye alınan kulaklık 5 yıl idare ediliyor. Gerçek şu ki garantisi bittikten sonra çoğu ürün teknolojik atığa dönüşüyor. Yine de HyperX'in kendisini bu konuda iyi toparladığını düşünüyorum. Cloud Stinger kronik sorunları olan bir modeldi. Birkaç hafta önce Cloud Stinger Core'u deneyimledim ve düz Stinger'e göre sorunsuz bir kulaklık olduğunu söyleyebilirim. Ancak bir yerden verip öteki yerden alıyorlar, Cloud Stinger kadar tok bir kulaklık değildi. Her şekilde uzun süreler iş görecek bir ürün.

bu partnerimin hediyesiydi diye değişmeyeceğim ama tekrar alsam kesinlikle sony ya da beyerdynamics falan alırdım ahaha. cidden gamer kulaklıkları aslında tam bir pazarlama stratejisi. allah var çok rahat o açıdan mutluyum ama ses ve mic olarak meh bir ürün. iem bile daha kıyaktır bunlardan aslında ama iade etcez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…