HyperX Cloud Alpha S İncelemesi

İş stüdyo kulaklıklarına dönecekse tabi ki oyuncu kulaklıklarının suratına bile bakılmaz Bir yerden sonra elimdeki bütçeyle müzik kulaklığı almayı düşündüm. Piyasa araştırması yaptım, almak istediğim çoğu ürüne paramın yetmediğini fark edince vazgeçtim. Zaten Cloud Alpha S'yi de şans eseri yine burada açılan bir konudan indirimde olduğunu gördüğüm için aldım. Eğer bu zamanda hala 1300 TL'ye satılıyor olsaydı muhtemelen tercih edilebilecek en iyi kulaklıklardan birisi olurdu. Yine de G Pro X konusunda da içimde ukte kalmadı değil.

Mikrofon olarak aşırı iyi G PRO X'ya, ancak içerik üreticisi olunmayacaksa o kadar da üzülmeye gerek yok, olsun... Zaten oyun olarak Alpha S bence daha iyi gibi ancak tamamen kişisel tercih meselesi, onun dışında rahatlık ve dayanıklılık konusunda G PRO'dan bir tık üstün olduğunu düşünüyorum. Tamamen birbirleriyle rekabet edebilen kulaklıklar

Ya şimdi Cloud Alpha S tok bir kulaklık ama G Pro X kadar da yazılım tarafında desteklenmiş bir kulaklık değil. Günlük kullanım olsun, oyun olsun, profesyonel işler olsun kulaklığın içindeki sürücülerden dolayı kaliteli bir deneyim elde edebiliyorsun ama yazılım tarafında bunu destekleyecek kadar iyi bir sistem yok. G Pro X de bu konuda ön plana çıkıyor işte.

Logitech yazılım konusunda çok iyi. Sunduğu yazılım program ile fare ve kulaklıklara çok fazla kontrol imkanı veriyor. Ve bence en önemlisi pratik kolay anlaşılabilir kullanımı var program arayüzünde. Kulaklıktaki tuşların bile özelliğini değiştirme macro vs ayarlama seçeneği var.
G300s kullanıyorum. İlk çıktığında 70-100 TL arası idi yanında pad vs hediyeleri bile vardı o zamandan beri kullanırım ve bu arada 2. Fare. İlki oyunlar yüzünden perte çıkmıştı.

Kulak içi kulaklıkta Jabra kulak üstü kulaklık klavye ve fare Logitech.

Arada fare için başka marka model bakıyorum bir tane beğeniyorum sonra programı macro ayarlaması arayüz vs nasıl diye bakıyorum istemsizce soğuyorum yani ilk tanışma süreci sancılı geliyor bana anlamlandıramadım.

Son düzenleme:
Ben direk default ayarlarda kullandığımdan çok şey etmiyorum hocam ya ama en azından bi EQ ayarı olsa fena olmazdı haha. Logitech'in blue yeti'si çok iyi yazılım olarak ama dediğim gibi bi dahakine yüzde %90 beyer veya sony geçeceğim daha iyi müzik zevki için.
Diğer arkadaşım için de razer farelere yönelebilirsiniz, uygulaması biraz kanser ama çoğu fonksiyonu fare direkt kendi anakartına kaydettiğinden daha sonra uygulamayı silebiliyorsunuz. Lamzu, endgame xm2we, ninjutso gibi farelerin arayüzleri de çok basit ve güzel onlara da yönelebilirsiniz. Tabii fiyatlar biraz uçuk o da ayrı...

Logitech o konuda gerçekten çok iyi. 2017'de G300s ve G103 kullandım ve çoğu şeyi değiştirebiliyor veya makro ataması yapabiliyordum. Kaldı ki giriş seviyesi ürünler bunlar. Yazılımı çok iyiydi ama sadece görsellik olarak göz yoruyordu. G Pro X alsam onu da deneyimleyebilirdim

Sonra Rival 110'a geçtim ve hala kullanıyorum. SteelSeries GG'den önceki dönemde SS Engine 3 yazılımı vardı ve Engine 3 daha sade ve daha detaylıydı. Ancak SS GG'den sonra AMD Radeon denetim masasına dönmüş, her şeyi barındırıyor ve kötü yanı o kadar çok işime yaramayacak özellik var ki kapatsam bile uyku modunda çalışıyordu. En son DPI ve renk ayarlayıp kaldırdım bilgisayardan. Daha da kötüsü elimde 4-5 farklı Engine 3 sürümü vardı ve her seferinde kendi kendine GG'ye güncelledi.

Evet, EQ'ye katılıyorum. Dolby Atmos'u satın almamın temel sebebi EQ ayarı yapabilmekti. Neyse ki Alpha S'de özel EQ'ye ihtiyaç duymadım, salt deneyimi güzel ama jaktan kullandığım çoğu kulaklıkla en azından hazır müzik veya film modlarından birisini kullandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…