HyperX DDR3 8 GB RAM çalışmıyor

Mehmet Sezer

Megapat
Daha fazla  
HyperX DDR3 1600 MHz 8 GB RAM almıştım 2 yıl falan kullandım daha sonra bir gün PC özelliklerine baktığımda 16'dan 8'e düştüğünü fark ettim. Ve şimdi tek taktığımda 1 uzun 2 kısa bip sesi yapıyor. Ne yapabilirim defalarca silip taktım denedim RAM slotlarım çalışıyor. Çünkü bozuk olmayanla denedim sorun yok. Anlayamadım. Bozulduysa bile nereye yaptırabilirim oturduğum ilçe küçük bir içle olduğundan dolayı pek fazla anlayan biri olacağını sanmıyorum biraz gezmeyi düşünürüm ama bilgisi olan olur diye bir konu açmak istedim. Yardım ederseniz teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek taktığında 1 uzun 2 kısa bip sesi veriyorsa bellek arızası demektir. İnternetten de araştırabilirsin bu bip kodlarını. Yine de yanlış olmaması için anakart marka ve modelini belirtirsen iyi olabilir. Bip kodları değişkenlik gösterebilir.

Üstad sorun ram kaynaklı. Anakart ASUS P8H61-M LX3 Plus. Ne sorunu olduğunu anlayamadığım için yaptırabilir miyim diye sormak istedim. Stabil bir şekilde çalışırken bir anda kendiliğinden devre dışı kaldı. Ve şuanda çalışmaz durumda. Herhangi bir sıvı teması yada üstündeki parçalarda kopma yok ama dışında soğutucu olduğundan oksitlenme var mı göremiyorum. Yanmış olma ihtimalinide bilmiyorum fakat koku yok.
ve bu devirde elimde elektronik ne varsa kar diye düşünüyorum. görüyorsunuz ben bu rami 220 tlye almıştım zamanında şuanki fiyatına bakın.

Son düzenleme:
Dediğin gibi soğutucu altında oksitlenme olabilir. RAM'in altın kısmını temiz bir silgi ile dikkatli şekilde temizle. Yine de emin olmak slotu kontrol et.

slotta sorun yok ama silgi ile defalarca denedim olmadı ne yazıkki. üzücü bir durum gerçekten tamir ettirebielceğim biyerde bilmiyorum servisi var mıdır yaparlar mı acaba. garantisi dolmuş fakat

Donanım tamirleri ile ilgilenen birçok yer var. Yine de marka ile görüşebilirsiniz. MSI anakartımda bir problem olmuştu. Resmi e-posta adreslerinden kendilerine ulaştım. Sen de HyperX ile görüşebilirsin.

Garanti yok sence HyperX umursar mı?
Eksen bilişim stickeri vardı ona mail attım umarım dönerler

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı