HyperX Fury RAM uyumlu çalışıyor mu?

N33DH3LP

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, mevcut 8 GB RAM'ime aynı marka model fakat stoklarda olan daha güncel bir ekleme yaptım. BIOS arayüzünde ikisi de 3200 gözüküyor fakat, XMP profile 1 ile. Fakat CPU-Z Max bandwithleri farklı veriyor. Sıkıntı nedir? Nasıl halledebilirim?

Aşağıya BIOS arayüzümde aldığım veriyi ve CPU-Z'de hem genel olarak hem de ayrı ayrı slotlar olarak aldığım veriyi attım. Tüm sıkıntım Max bandwithlerin neden farklı gözüktüğü. Belki de CPU-Z XMP aktif değilken ki halini gösteriyordur RAM'lerimin...

Ram'ımın markası markası HyperX Fury, tam olarak 1 sene önce aldığımın numarası "HX432C18fb2" yeni aldığım ise "HX432C16fb3"

Dosya Ekleri

• IMG_20210123_140728.jpg
    IMG_20210123_140728.jpg
    112,5 KB · Görüntüleme: 41
  • sd.jpg
    sd.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 54
  • catsrds.jpg
    catsrds.jpg
    42,1 KB · Görüntüleme: 49
  • catsrfd.jpg
    catsrfd.jpg
    43,1 KB · Görüntüleme: 44
2. atmış olduğunuz görselde channel kısmında "Dual" yazıyor. Yani şu an dual channel olarak çalışıyor RAM'ler, bir sorun yok efendim.
Bence anakartınızın göstermekte olduğu değerler doğru. CPU-Z programında bir sıkıntı oluşmuş olabilir.

Üstelik RAM'lerinizden biri daha düşük frekansta çalışıyor olsaydı anakart iki RAM'i de düşük olan frekansa sabitliyor diye biliyorum. Eğer MHz olarak 3200 görüyorsanız iki RAM'de o frekansta çalışıyordur diye düşünüyorum.

Hocam, CL değerleri farklı. Fakat Dual Channel olarak çalışıyorlar. Fark gözükmesi bu nedenle olabilir. Kullanabilirsiniz sorun olmaz.

Hocam, CL değerleri farklı. Fakat Dual Channel olarak çalışıyorlar. Fark gözükmesi bu nedenle olabilir. Kullanabilirsiniz sorun olmaz.

CL değerlerinin farklı olduklarını biliyorum. Yeni aldığım biraz daha yeni üretim olduğundan CL'si daha düşük. Tek farkları bu, Max Bandwithleri (Mhz) ile CL arasında bir bağlantı mı var?

2. atmış olduğunuz görselde Channel kısmında "Dual" yazıyor. Yani şu an Dual Channel olarak çalışıyor RAM'ler, bir sorun yok efendim.
Bence anakartınızın göstermekte olduğu değerler doğru. CPU-Z programında bir sıkıntı oluşmuş olabilir.

Üstelik RAM'lerinizden biri daha düşük frekansta çalışıyor olsaydı anakart iki RAM'i de düşük olan frekansa sabitliyor diye biliyorum. Eğer MHz olarak 3200 görüyorsanız iki RAM'de o frekansta çalışıyordur diye düşünüyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyorum. Büyük ihtimalle CPU-Z programı benim XMP profilimi algılamadan direkt olarak default şekilde ayarlanmış olan MHz'yi söylüyor yeni aldığım RAM'im için. Bu konuda fikrin varsa dinlemek isterim.

Ayrıca Komut İstemi üzerinden RAM'lerimizin değerlerini öğrenme kodunu girdim. İkisini de 3200 olarak gösterdi, konuya ek yardımcı bilgi olsun diye paylaşıyorum.

Ama belki yine de ek bir sorun vardır veya CPU-Z bizim göremediğimiz bir hatayı gösteriyordur "Max Bandwith" ile ilgili ve bu konuda bilgisi olan vardır diye konuyu açık bırakmak istiyorum.
catsd.jpg

Arkadaşlar destek almak istediğim konu, RAM'im şuan XMP profilim ile mi çalışıyor yoksa bu CPU-Z programının "Max Bandwidth" olarak söylediğiyle mi...

Hocam, XMP olarak 3200 MHz CL 18 olarak çalışıyorlar. Yani, CL 16 olan da 18 olarak çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı