Çözüldü HyperX Fury RAM'lerin çok ısınması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GodPlayer1927

Centipat
Beyler 3 gün önce bir PC topladım ilk masaüstü oyuncu bilgisayarımdı.
Her şeyi taktım ve gayet iyi çalışıyordu.

Yüksek grafikli bir oyun yükleyip oynadım ama her 4 dk da bir sistem kapanıyordu. MSI Afterburner'da sıcaklık değerlerini izledim ve RAM'in çok ısınıp bilgisayarı kapatığını gördüm.

Sistem:
Msi B450 Tomahawk Max
Gigabyte RX 5600 XT Gaming OC 6 GB.
2x8GB Kingston Hyper X Fury 3200MHz cli16 RGB'siz olan RAM.
R5 3600 (Tam emin değilim ama her bilgisayarı açışımda otomatik olarak 4.20GHz yapıp sitsemi çok ısındırıyor manuel olarak 3.60GHz yapıyorum.)
Cooler Master 650W +80 MWE PSU.

Kasada 1 tane egzoz fanı var, tüm paneller açık. Sistem açık durumda.
Lütfen yardım edin, çaresiz kaldım. Yapacak bir şey bulamadım, 3 gündür gece gündüz arıyorum sorunu.

Son düzenleme:
Subnautica adında bir oyun vardı 5 dk oynadıktan sonra sistem kendini kapatırdı. Bunun sebebi ram değil mi?
Dostum buradan bir şey anlayamıyoruz. Oyunda değerleri anlık olarak kontrol et. Ekran kartı ısınıyor da olabilir. Eğer stok soğutucu kullanıyorsan önetim anakart BIOS ayarlarından GameBoost ve Core Performance Boost (CPB) açıksa kapat. CPB Auto'da olsun kapatma yoksa. Bu iki ayar overclocking sekmesinde oluyor.

Her parçadan dolayı olabilir. MSI Afterburner ile değerlerin SS'ini alıp buraya atarsanız inceleyebilirim.

Önceden böyle bir şey yoktu flash bios adında bir şey yaptım ondan olabilir mi? ve sıcaklık değerlerini attım.
Her parçadan dolayı olabilir. MSI Afterburner ile değerlerin SS'ini alıp buraya atarsanız inceleyebilirim.
Sıcaklık değelerini attım
Edit: Sıcaklık değeri zamanla (MEM(memory)) 78-80 oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…