Çözüldü R9 270X FX 4350 bilgisayarın ısınması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

slayersad

Hectopat
Yer
Antalya, Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar benim;

R9 270X ekran kartı.
AMD FX 4350 işlemci.
8 GB RAM.

Bir sistemim var lakin bu sistemle herhangi bir oyuna girdiğim an sıcaklık 80 90'a fırlıyor. Oyunda donma kasma falan olmuyor ama bu kadar ısınması beni korkutuyor açıkçası. Sıcaklığın bu kadar yükselmesi normal midir? Eğer normal değil ise ne yapmam gerekir.

(Not: Bilgisayarı daha geçen hafta temizledim ve bilgisayar şu an masamın üstünde yani etrafı açık halde duruyor. Odam normal sıcaklıkta ve kasa nefes alabiliyor yani etrafı açık. Neden olduğunu bir türlü anlamadım format atalı da çok zaman olmadı 2 ay civarı oldu.)

Dosya Ekleri

• msi.PNG
    msi.PNG
    122,2 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartınızın ısı limiti 98 derece. Eğer anlıyorsanız ekran kartınızın termal macununu yenilemekte fayda var. Fan kontrolünü otomatiğe bırakmayın. Ayarlardan Kullanıcı kontrollü fan ayarına girin. Oradan hangi sıcaklıkta % kaç hızla döneceğini kendiniz belirleyebilirsiniz.
Sistemi temizlemen, kompresör ile tüm ızgara ve soğutma bloklarına hava vurmanızı tavsiye ederim. Yine çözülmez ise hem ekran kartının, hem işlemcinin macununu değiştirmen gerekir. Ekran kartının içini açacaksan termal ped de almalısın.
Tam olarak dediğini 1 hafta önce yaptım kompresör ile temizledim
core clock yazan yer boştayken kaç mhz
1080 yazıyor

İşaretlediğim fabrika ayarları tuşuna bas. Onun üstündeki Core clock ve Memory clock değerlerinde değişiklik olacak mı kontrol et. Eğer değişiklik olduysa kartına O.C. Yapılmış demektir. Eğer değerler değişmez ise senin kartının orijinal değerleri odur. Orijinal değerde de bu sıcaklıklar normal değil. Bir bilgisayarcıya götürüp termal macununu yeniletmelisin.

Ekran Alıntısı.PNG

İşaretlediğim fabrika ayarları tuşuna bas. Onun üstündeki Core clock ve Memory clock değerlerinde değişiklik olacak mı kontrol et. Eğer değişiklik olduysa kartına O.C. Yapılmış demektir. Eğer değerler değişmez ise senin kartının orijinal değerleri odur. Orijinal değerde de bu sıcaklıklar normal değil. Bir bilgisayarcıya götürüp termal macununu yeniletmelisin.

Eki Görüntüle 586877

Sadece fan hızı azalıyor Core clock ve Memory clock da bir değişiklik olmuyor.
Fanların düzgün çalışmasına rağmen ısınma sorunuyla karşılaşıyorsanız, artic MX-4 2019 Edition adlı termal macunu alıp termal macununuzu değiştirin ısınma sorunu ortadan kalkar.

Öncelikle yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Arkadaşın önerdiği macunu aldım internetten video izleyerek ekran kartını söktüm temizledim ve macunu yeniledim şu an da yük altında 70 dereceyi geçmiyor tekrardan hepinize teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• msii.PNG
    msii.PNG
    119,3 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı