HyperX Genesis KHX16C9/8 RAM'in yanına hangi RAM alınmalı?

Bütçe
1200

rammagduru

Centipat
Daha fazla  
Anakart
ASUS b85m-g
İşlemci
i7-4770
Merhaba,

Modeli ASUS B85M-G olan anarkartımda 1 adet HyperX Genesis khx16c9/8 8 GB model RAM takılı. PC'ye biraz olsun nefes aldırmak için yeni 8 ya da 16 GB RAM almak istiyorum. Maalesef 2.el dışında aynı modelden bulamadım. Bu alanda gerekli teknik bilgiye sahip olmadığım için hangi modeli seçeceğimi, hangi RAM'in anakartıma uyumlu olduğunu bilemiyorum. Bilge arkadaşlarımdan ricam bana güncel satışta olan ve anakartımla/ramimle uyumlu bir model önermeleridir. Anakartımda boş 3 slot var.

Şimdiden herkese desteği için teşekkür ediyorum.

Anakartın 4 slotlu bir anakart bu iyi bir özellik.

Aynı renk slota takacaksın aldığın RAM'i tek RAM alırsan.

Bu üçünün uyumlu olması gerek sanırım mavi ve kırmızı arasında 10 TL fark var tercih edeceksen kırmızı tercih et bence ayrıca daha üst bir ürün sanırım.

Fakat satın alımını yapmadan önce son bir şeyden emin olmalıyım kullandığın RAM'in değerlerini paylaşır mısın CPU-Z üzerinden.

RAM'le ilgili bilgi veren kılavuza baktım fakat kullandığın RAM'le ilgili bir şeyden emin olamadım kılavuzda yazan değerlerle aynı mı diye mümkünse bakmam gerek.

Bu bilgi alıntıdır

Anakartının resmi sitesinde "uyumluluk" adı altında QVL sayfası olur. Oradan anakartına alacağın RAM'in kesin uyumlu olup olmadığını anlayabilirsin. O listede varsa sorunsuz çalışır. Yoksa da genelde çalışır ama çalışmama ihtimali de vardır.

Sana önerdiğim RAM'ler anakartının QVL listesinde bulunmuyor fakat piyasadaki en uygun fiyatlı DDR3 1600 MHz RAM'ler bunlar çalışmamazlık yaşayacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Anakartın 4 slotlu bir anakart bu iyi bir özellik.

Aynı renk slota takacaksın aldığın RAM'i tek RAM alırsan.

Bu üçünün uyumlu olması gerek sanırım mavi ve kırmızı arasında 10 TL fark var tercih edeceksen kırmızı tercih et bence ayrıca daha üst bir ürün sanırım.

Fakat satın alımını yapmadan önce son bir şeyden emin olmalıyım kullandığın RAM'in değerlerini paylaşır mısın CPU-Z üzerinden.

RAM'le ilgili bilgi veren kılavuza baktım fakat kullandığın RAM'le ilgili bir şeyden emin olamadım kılavuzda yazan değerlerle aynı mı diye mümkünse bakmam gerek.

Bu bilgi alıntıdır

Anakartının resmi sitesinde "uyumluluk" adı altında QVL sayfası olur. Oradan anakartına alacağın RAM'in kesin uyumlu olup olmadığını anlayabilirsin. O listede varsa sorunsuz çalışır. Yoksa da genelde çalışır ama çalışmama ihtimali de vardır.

Sana önerdiğim RAM'ler anakartının QVL listesinde bulunmuyor fakat piyasadaki en uygun fiyatlı DDR3 1600 MHz RAM'ler bunlar çalışmamazlık yaşayacağını sanmıyorum.

Hocam, öncelikle çok teşekkür ederim. Zahmet etmişsiniz bizim için uğraşmışsınız.

CPU-Z'de memory sekmesinde bilgiler şu şekilde

Dosya Ekleri

• cpuz.PNG
    cpuz.PNG
    15,6 KB · Görüntüleme: 37
Hocam, öncelikle çok teşekkür ederim. Zahmet etmişsiniz bizim için uğraşmışsınız.

CPU-Z'de Memory sekmesinde bilgiler şu şekilde.

Arkadaşım kusura bakma eksik bilgilendirme yapmışım az önce yeniden anakartının QVL listesine baktım

Burada 3. sayfada mavi olanın kodu var istersen bakabilirsin.

Mavi olanı anakartın destekliyormuş mavi olandan tercih edebilirsin CPU zden değerleri istememin nedeni ilk dört değerinizi öğrenmekti ayrıca raminizi 1333 MHz olarak kullanıyorsunuz bu kullandığınız MHz'yi değiştirmezseniz mavi olan RAM de sizin RAM'iniz gibi 9-9-9 olarak çalışıyor. T-ras trfc ve cr değerlerini bilmiyorum.(çalışmasında sorun olmayacaktır sanırım bu değerler yüzünden en kötü yavaş kalan RAM kendini o değerlere ayarlar)

1600 yapmak isterseniz SPD sekmesindeki değerlere de bir göz atmakta fayda var.

Size zahmet verdim ama mümkünse CPU-Z'den SPD sekmesini de atar mısınız?

Arkadaşım kusura bakma eksik bilgilendirme yapmışım az önce yeniden anakartının QVL listesine baktım

Burada 3. sayfada mavi olanın kodu var istersen bakabilirsin.

Mavi olanı anakartın destekliyormuş mavi olandan tercih edebilirsin CPU zden değerleri istememin nedeni ilk dört değerinizi öğrenmekti ayrıca raminizi 1333 MHz olarak kullanıyorsunuz bu kullandığınız MHz'yi değiştirmezseniz mavi olan RAM de sizin RAM'iniz gibi 9-9-9 olarak çalışıyor. T-ras trfc ve cr değerlerini bilmiyorum.(çalışmasında sorun olmayacaktır sanırım bu değerler yüzünden en kötü yavaş kalan RAM kendini o değerlere ayarlar)

1600 yapmak isterseniz SPD sekmesindeki değerlere de bir göz atmakta fayda var.

Size zahmet verdim ama mümkünse CPU-Z'den SPD sekmesini de atar mısınız?
SPD sekmesi bu şekilde. Teşekkürler tekrar.

Dosya Ekleri

• cpuz.PNG
    cpuz.PNG
    20,8 KB · Görüntüleme: 30
SPD sekmesi bu şekilde. Teşekkürler tekrar.

Size önerdiğim RAM 10-10-10 değerlerinde siz 9-9-9 kullanıyorsunuz.

Dediğimi alırsanız kaybınız çok olmaz.

Normalde CL9 RAM alın derdim ama 3200 DDR4 RAM'lerden daha pahalılar CL9 1600 MHz RAM'ler. Hem performans açısında çok az bir artış olacaktır hem de aşırı pahalılar 2.elde falan belki şansınızı deneyebilirsiniz ama uzun sürecektir en temizi benim önerdiğim oluyor bu durumda.

9-9-9 olan kendisini 10-10-10 olarak ayarlıyacaktır sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz ayarlamazsa BIOS'tan kolayca ayarlanıyor sıkıntı edilecek bir durum yok.

İyi sosyaller.

Merhaba konuyu hortlatmak gibi olmasın ama alıntı yapıldığında kaynak vermek gerekiyormuş forumda bunu yazarken bilmiyordum yaptığım alıntının kaynağı.

Konusunda @Amanita hocamdır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı