HyperX Pulsefire Haste İncelemesi

Merhaba Sosyal, forumdaki ikinci incelememi yapıyorum. HyperX Pulsefire Haste (bundan sonra HPH diye hitap edeceğim) F/P mouse'u olarak tanımlanan bir mouse. Daha önce incelemesi yapılmış bu forumda, ama o FPS oyunlarına odaklı bir incelemeydi. Ben biraz daha "casual" diyebileceğiniz biriyim. FPS ara sıra oynarım, ama tek yaptığım şey o değil tabii ki. Ondan daha ortaya karışık bir kullanım tarzına göre bir inceleme yapayım dedim.

Ürünün siyah rengini tercih ettim, beyaz rengi internette siyahtan daha pahalıydı ve gittiğim MediaMarkt'ta da yoktu. Mouse şuanda (14/2/2023) en ucuz fiyatıyla MediaMarkt'ta 647₺, web sitesi ve fiziksel şubelerde aynı fiyat. Ben mouse'u bir şubeden aldım.

Kutuda mouse'un kendisi, -iyi ki hıyar çıkmadı (!)- tuşlar ve kenarlar için grip tape (tutuş bandı), ve yedek PTFE skatezler çıkıyor. Bu fiyat için yedek skatezlerin olmasına şaşırdım ve sevindim, grip tape de güzel bir ekstra. Ben şahsen sadece tuşlara grip tape taktım.

Malzeme kalitesi gayet güzel, petek yapısına rağmen bastırınca hiç bükülme vs. hissetmedim. Grip tape işe yarıyor, ve onun da hissi gayet iyi. Drag click iki tıkta da yapılabiliyor. Tüm tuşlar güzel, TTC Golden Micro switch kullanıyorlar.

Bundan önceki mouse'um G300s'ti, ondan HPH ilk başta elime büyük geldi. Alışınca gayet güzel oturdu ama. Palm, claw ve fingertip grip'lerin hepsini de yapabiliyorum, ama claw grip'e alışık olduğum için onu kullanıyorum çoğu zaman.

Mouse'un kablosu en iyi yanı olabilir, kablosu o kadar hafif ki HPH Wireless almaya bile değmez. O kadar iyi gerçekten. Skatezleri de aşırı iyi, eskittiğim anakartımla hediye gelen dandik ROG mousepad'imde bile yağ gibi kayıyor.

Mouse'un hafifliği ayrı bir his zaten. Bu fiyata 59 gram en hafif mouse sanırım. Glorious Model D 61g, ama 800₺. Model O 58g yani 1g daha hafif, ama 830₺.

Mouse'u oyun olarak Valorant, Minecraft, Portal 2, Half-Life 1 (hikaye modu) ve Geometry Dash, genel yazılım olarak da Excel, Photoshop, Inkscape ve Davinci Resolve'da kullandım. Valorant'da G300s'imden anında daha iyi oynamaya başladım. Diğer oyunlarda bir değişim gözlemleyemedim, ama onlar zaten refleks oyunları değil. Genel yazılımlarda ise mouse bana hiç bir sorun çıkarmadı.

Mouse'un en kötü noktası açık ara yazılımı. Yazılımın kendisi güzel, ama bir bugtan dolayı bazen mouse'u algılamıyor, programı silip tekrar yüklemeden de düzelmiyor sorun. Eğer bu bug'ı düzeltirlerse gayet güzel bir yazılım.

Sonuç olarak, gerçekten inanılmaz bir F/P mouse'u HPH. Eğer bütçeniz uyuyorsa hiç korkmayın, bütçeniz uymuyorsa da uydurmaya çalışın, o derece iyi bir mouse.

En sona kadar okuduğunuz için teşekkürler, telefonumun kamerası bozuk olduğundan görüntü koyamadım, ama syNdRoMeXuS tarafından yapılan incelemede detaylı görüntüler var. O incelemeyi kesinlikle okuyun, özellikle FPS oyunları için benden çok daha fazla detaya giriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı