İnceleme HyperX PulseFire Raid

Selamlar,

Ürünü Amazon Prime ile 839 TL fiyatı var ben 40TL indirim kuponu vardı 799 TL'ye aldım. 1 günde Aras Kargo ile geldi.

Bu üründen önce Razer Basilisk V3 kullanıyordum. Bu ürünü tercih etmemdeki en büyük sebep yandaki tuş sayısı. Özellikle MMO oynarken çok işime yarıyor.

Daha önce Logitech G502 proteus Core, G402 hyperion Fury, Basilisk V3 kullandım. G502 de bir süre sonra çift tıklama sorunu başladı ancak bir müddet böyle kullandım.

G502 Tek sevmediğim yönü aşırı derecede eridi mouse bildiğin elin değdiği yanlar eridi komple çok çirkin bir hal almıştı. G402 kullandım fakat onu bırakmamın sebebi tuşlarının yıpranması oldu. Arada yapışır gibi kalması. Basilisk V3 aldım memnunum gerçekten sensörü kaliteli fakat yandaki tuş sayısı bana yetersiz geliyordu. Ama mesela FPS için de iyi bir mouse şu an yedek olarak kalacak.
Gelelim bu mouse a fiyat biraz ucuz gelince bir ara çekincem oldu ancak incelemeler ve yorumlara göre hareket ettim. Ürünü elime aldığımda kaliteli bir hissiyat verdi.
Gayet rahat bir mouse elim büyük olduğu için rahat oturdu diyebilirim. Hiç yabancılık çekmedi. Tam elime göre diyebilirim. Hafif ve rahat. Mouse pad de rahat hareket ediyor.

Genel anlamda fareden memnunum tıklama hissiyatı olsun hem sağ sol tuşları hem de makro bölgesi oldukça iyi.
Kutusu.

IMG_20240628_181901_003.jpg

IMG_20240628_181917_451.jpg

Kutu içeriği.
Garanti belgesi, kullanım kılavuzu ve Support adresi olan kağıt. Ve mouse.

IMG_20240628_182055_172.jpg

Mouse genel görünüm.
Ön kısım ergonomik yapısı gayet güzel ele oturuyor.

IMG_20240628_215824_890.jpg

IMG_20240628_215843_575.jpg

Makro tuşları.
5 tuş yanda. 5'ini de istediğiniz şeyi atayabiliyorsunuz.
MOBA ve MMO oyuncuları için oldukça iyi.

IMG_20240628_215855_024.jpg

IMG_20240628_215921_786.jpg

Karanlıkta ışıkların görünümü.

IMG_20240628_204431_179.jpg

Ürününü programı biraz ilginç kendi sitesine girdim ama oradan indirilmiyormuş Microsoft Store'dan indiriliyor.
İsmi ise HyperX NGenuity garip bir isim seçimi indirdikten sonra buradan ışık, buton sensör ayarlarını yapıyorsunuz.
125, 250, 500 ve 1000Hz polling rate e sahip. 200 - 16000 DPI seçeneği mevcut. Ben 950 de kullanıyorum.
PixArt 3389 sensör kullanıyor.

Ngeunity.jpg

Ngeunity2.jpg

Ürünü ilk bağladığımda bu programı yükledim ve ilk açılışta program Firmware yüklemesi yaptı yükleme aşamalarını göremiyorsunuz. Sadece.
Mouse un bağlantısını kesmeyin diye bir uyarı çıkıyor tekerlek kırmızı yanıp sönüyor mouse hareket etmiyor 40 sn sonra mouse algılama sesi geliyor.
Ve bittiği uyarısını veriyor.

Ürünün artılarına ve eksilerine gelirsem.

Artılar.

+Büyük el için konforlu.
+MOBA ve MMO oyuncuları için bol tuş.
+Sensör iyi (PixArt 3389 sensör)
+Rbg güzel canlı.
+Hafif ve ergonomik.
+Tuş basım hissiyatı.
+Örgü kablo.
+Uygulama kolay ve basit.
+Elinizde sallarken hiç ses gelmiyor öyle tıkırtı vs yok net.

Eksilere gelirsek.

-Malzeme kalitesi diğer markalara göre bir tık zayıf.
-Uygulamasında Türkçe dil desteği yok.
-Küçük eliniz varsa zorlanabilirsiniz.

Sonuç olarak fareyi bu fiyata oldukça beğendim diyebilirim. Gerçekten samimi söylüyorum. Ancak malzeme kalitesi ne kadar iyi olacak ne kadar dayanacak bir.
Şey demek için erken. Malzeme kalitesi orta diyebilirim. Bu konuda negatif durumlar yaşarsam eklerim.

Aklımda G502X vardı ama fiyatları çok yüksek.
MMO için Razer naga baktım ama 3-4-5k civarlarında 3 bölgesi değişiyor yani hep MMO değil de arada biraz FPS oynarsanız rahat olsun diye ama fiyat uçuk.
Corsair scimitar yan taraf 12 tuş olunca değişmediği için ve bulunmuyor. Corsair darkstar Wireless baktım 4.700 TL ve taksit bile yok. Nighthsabre 4500 taksit yok.
Yani taksit bile olsa çok pahalı. Ürünler de yok denecek kadar az. 1-2 satıcı ya var ya yok. Sonunda bunu tesadüf Amazon'da gördüm. Satıcı da Amazon.

Eğer MMO veya MOBA oynuyorsanız böyle bol tuşlu bir mouse arıyorsanız tavsiyedir.

İyi Sosyaller.

Son düzenleme:
Bugün sabahtan beri bu mouse'u inceliyorum mobil uygulamada ilk siparişte 100tl indirim kuponu var alıp almamak konusunda kararsızım elim orta parmaktan bileğe kadar 18 cm acaba büyük gelir mi onu düşünüyorum. Diğer yandan amazon prime day indirimleri yaklaşıyor beklesem acaba daha iyi birşey bu fiyat aralığına girer mi aklımda deli sorular. Logi g 402 alıcaktım ama genel olarak herkes kötü olduğunu söylüyor sanırım ondan vazgeçtim. Bu fiyat aralığında ki diğer mouse'larda hep 2 tuş makro için o da bana yetmiyor.

Bu arada bahsetmediğiniz için farketmemiş olabileceğinizi düşündüm. Orta scroll tuşu sağa ve sola da tuş olarak makro atanabiliyormuş.

Son düzenleme:
Bugün sabahtan beri bu fareyi inceliyorum mobil uygulamada ilk siparişte 100TL indirim kuponu var alıp almamak konusunda kararsızım elim orta parmaktan bileğe kadar 18 cm acaba büyük gelir mi onu düşünüyorum. Diğer yandan Amazon Prime day indirimleri yaklaşıyor beklesem acaba daha iyi bir şey bu fiyat aralığına girer mi aklımda deli sorular. Logi g 402 alacaktım ama genel olarak herkes kötü olduğunu söylüyor sanırım ondan vazgeçtim. Bu fiyat aralığında ki diğer Mouse'larda hep 2 tuş makro için o da bana yetmiyor.

Bu arada bahsetmediğiniz için fark etmemiş olabileceğinizi düşündüm. Orta scroll tuşu sağa ve sola da tuş olarak makro atanabiliyormuş.

Evet aynen orta tuş sağa ve sola da makrolanabiliyor. Onu unutmuşum.

Mouse güzel ben MMO için arıyordum ama MMO için olan özel fareler aşırı pahalı yani. Logitech düşündüm hatta 502X ama adamlar eski 502 ile aynı malzeme ile yapmış yine eriyecek gidecek o kadar para veriyorsam dayansın yani. Mesela Basilisk'in malzemesi en iyisiydi ama tuş sayısı az işte.

G402 iyi ancak işte bende çabuk gitti. Ben onu da kullandım ama bu fareyi daha çok beğendim.

Benim orta parmaktan tam bileğe 20cm rahat kullanıyorum.

Mouse ve klavye bunlar çok kişisel ürünler herkesin beğendiğini sen beğenmeyebiliyorsun veya tam tersi gibi durumlar çok oluyor yani bir ekran kartı gibi değil. O nedenle tercih sizin tabii ama bu fiyata göre çok iyi. Ne kadar dayanıklı olacak artık onu zaman gösterecek.

Hocam aynı fareye bende sahibim fakat başparmağın geldiği yerdeki macro tuşuna basınca Windows'un sesi kapanıp açılıyor başka bir tuş atayamıyorum sizin herhangi bir bilginiz var mı bu konuda?

Atanıyor hocam sen deyince şimdi baktım şu an değiştirdim. Bir sorun yok. Programdan o tuşu seçip değiştiriyorsunuz.

1719694380600.png

Mesela F8 yaptım. Sesi kapatmıyor.

An itibarı ile dayanamayıp bende sipariş verdim 150 tl indirim kuponu vermişler 689.90 tl ye geldi. Bol makrolu olması çok iyi şu an bu fiyata 11 tuşlu başka alternatif yok sanırım.

An itibarı ile dayanamayıp bende sipariş verdim 150 TL indirim kuponu vermişler 689.90 TL'ye geldi. Bol makrolu olması çok iyi şu an bu fiyata 11 tuşlu başka alternatif yok sanırım.

Hocam benim bulabildiğim alternatifler Corsair nightsword 2800 kusur darkstar Wireless 4700, nigthsabre 4700, Razer naga Pro 4K civarı en ucuz naga Trinity 3 kusur yani hepsi pahalı. Diğer Bloody vs markaları saymıyorum.

@Jekn_hyde hocam SS Prime sahibiydim ancak bozuldu, bu mouse çok dikkatimi çekti. Hala kullanıyor musunuz, memnun musunuz?

Hocam MMO oynarken kullanıyorum mouse iyi fakat program kısmı biraz geri kalmış misal şöyle mouse tüm ayarlarını yapıp programı kapatın arkada açık kalınca takılmalar yapıyor. Kapatınca sorun yok. Kapansa bile sorunsuz çalışıyor. Ancak makro işinde mesela ben F9'a bir şey atıyorum oyundan ondan sorun yok fakat mesela CTRL+k gibi bir şeyi makro atayınca bastığımda gecikme yapıyor. Yani bu şekilde kullanırsanız ok. Mesela sensör de bir sorun yok takılma veya başka bir şey. Gayet iyi çalışıyor. MMO da kullanıyorum ama FPS de oynanır tabii ama bende Razer Basilisk V3 var ona geçiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı