HyperX Savage DDR4 3000 MHz RAM Frekans Sorunu

IBRAHIM BARUTCU

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

2016 Nisan ayında HyperX Savage 2x8gb 3000 mhz ramleri almıştım. i7 6700k işlemi ve MSI Z170 Gaming M7 anakart ile birlikte XMP1 olarak 3000 mhz olarak (daha önceki pc'm den kalma sanırım 400-450W PSU ile) kullanıyordum. PSU yandığı için yanlış hatırlamıyorsam 600 yada 650W 80 bronze bir PSU aldım. Yeni PSU'ya geçtiğimden beri RAM'ları 2133 MHhz'den yukarı kullanamadım. Anakartın çeşitli BIOS versiyonlarıın denedim, XMP'yi açmayı hatta RAM ayarlarını manuel değiştirmeyi bile denedim. Ancak bir türlü başarılı olamadım. Yaklaşık 2,5 yıldır bu şekilde kullanıyorum :) Şu sıra bir plan değişikliği sebebiyle PC'de bir güncelleme yapacağım ama sürekli kafama takık olduğu ilk olarak bu konuya el atmak istiyorum. Ekran kartım MSI R9 390x. PSU'nun yetersiz olduğunu bile düşündüm ancak daha önceki dandik PSU ile kullanırken bununla kullanamamayı bir türlü aklım almıyor.

Konuyla ilgili bilgisi olan, yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden çok teşekkürler.
Tekrar merhaba,

MSI'ın forumlarında aşağıdaki gibi bir konu buldum ama tam anlayamadım açıkcası.
Birde şunu ilave etmek isterim. XMP yada ram frekansını arttırma yoluna gittiğimde, pc yeniden başlıyor ancak bir uzun bir beklemenin ardından "BIOS çalışan en son ayarlarınızla başlatılmıştır" diye uyarı veriyor.

Z170A PC Mate XMP profile not working correctly

Tekrar teşekkürler,
yeni güncelleme

Tekrardan merhaba,
Konu enteresan bir hal aldı :)
Ram leri DIMM 1/3 yada 2/4 takmak yerine DIMM 1/2 taktım, kasa fanlarımdan birini çıkarttım. Şuanda XMP1 ile iki rami de 3000 mhz olarak görüyor. Fanı çıkarttım deme sebebim, bu haliyle bile tüm fanları taktığımda yine uyarı verip 2133 mhz'e döndü, bende fanı çıkarttım :)
Sormak istediğimde ramleri DIMM 1/2 olarak kullanmamın bana bir zararı olur mu. Veya soruyu şöyle sorayım 1/3 yada 2/4 nolu slotlarda 2133 mhz kullanmak mı yoksa 1/2 nolu slotlarda 3000 mhz kullanmak mı. Hangisi daha mantıklı.
Son olarak PSU ise Xigmatek vector s 750w 80 silver.

Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı