400 bin bütçede hem D segment hem dizel araç. Kenarda 100 bin ayırıyorsanız alabilirsinizben o bütçede b segmentin dizeline girmiyorum. Araçlara teknik ve piyasa olarak çok uzaksınız anladığım kadarıyla. Altından kalkabileceğiniz araçlar değil bunlar. Sanayi de çok yorulursunuz. Piyasa araçlarına bakın öncelik dizel harici olmalı.
Hocam ama bu arabaya binenlerin geneli temizinin sorunsuz olduğunu söylüyor genelde motoruna değil de elektrik aksamına laf ediyorlar onu da arabaya bir şeyler eklemeyip az da olsa kurtulurum diye düşünüyorum o kadar sıkıntı çıkarır mı bana?
Buradaki sorunuzda da şasi podye airbagde işlem yoksa kaput 947 kere değişsin hiçbir önemi yok. Bomboş asalak piyasa muhabbetleri.Ne gibi bir sorun olabilir ki?
Hocam ama bu arabaya binenlerin geneli temizinin sorunsuz olduğunu söylüyor genelde motoruna değil de elektrik aksamına laf ediyorlar onu da arabaya bir şeyler eklemeyip az da olsa kurtulurum diye düşünüyorum o kadar sıkıntı çıkarır mı bana?
VAGcı mısın reis doğru söyle
VAG'da fiyat performans sıfır. Piyasası olan araç sevmiyorum ben. 500Klık araçta polo alırsın 350 bin araca 150 bin piyasasına ödersin, 500K ya bravo alırsın 490 bin araca 10 bin piyasasına ödersin. Elalemin sünepe piyasasına değil de araca bineceğim için değilim
Bu piyasa yorumunuzu doğru buluyorum. Ülkemizde VAG sevdası hız kesmeden devam ediyor. Ödenilen para arabadan çok önünde ki logoya ödeniyor. Ama arkadaş piyasasını dert etmiyor onu da belirtmek isterim.
Hocam öncelikle forumların arşivini detaylı araştırırsanız bu araba hakkında 100 yorum varsa 70-80'i olumludur. Perperişan olup 407 sahibi birisinin aracını deliler gibi satmak istediği bir senaryoyu çok nadir görürsünüz.
Turbo arızaları, egr ve partikül filtreleriyle ilgili problemler 407 dahilinde tüm dizel motorlarda geçerli. Bundan kaçamazsınız.
2.0 hdı için enjektör problemleri ve yağ kaçakları var, benzinli motorlarında da hararet ve termostat problemleri mevcut.
Tüm bu saydıklarım 407'nin sorunları olabilir ama bu sorunlar ağır ve rutin bakımları zamanında kaliteli parçalarla yapılmış, abartı km sahip olmayan 407'ler için geçerli değildir. Bahsettiğiniz elektronik problemler bu grubun günümüzde dahi çözemediği problemler. Alacağınız araç 20+ yaş bir araç elbette elektronik aksam bozulacaktır. Yani ben arkadaşın 100 bin kenarda tut sanayiden çıkamazsın gibi ifadelerini doğru bulmuyorum. Öyle bir araç olsaydı ne ben tavsiye ederdim ne de forumlarda üzerine onlarca sayfa olumlu feedback yazılmazdı.
Arkadaşın araçla ve piyasa ile olan bilgisi arabanın 4 tekerliğinin olduğu kadar yorumlarından anlaşılacağı üzere. Bilmek zorunda mı tabii ki değil. Ancak böyle birisine 400k bütçe ile 250bin kmde 407 önermek akıl işi değil. Parçası pahalı ve az. 206'larda 307'lerde de hemen hemen çoğu hdi yoruyor insanı. 1.3mj ya da 1.5dCi gibi değil.
407 çok konforlu doyurucu bir araç ancak mekanik anlamda bunu söylemek mümkün değil. Bunlara ek olarak yakıtı da çok fazla. 400 bin bütçede araç alacak insanın yakıt gibi bir derdi olur diye düşünüyorum.
Hocam sizin için alınmaz araba kriterleri nedir değişen km boyalı falan gibi.
Hocam sizin için alınmaz araba kriterleri nedir değişen km boyalı falan gibi.
Yorumlarınızı değerli buluyorum. Birkaç konu altında yaptığınız yorumları da değerli bularak beğenmiştim. Sohbet etme fırsatı bulmak isterim
Fikrinize saygı duymakla beraber arkadaşın 407 isteği üzerine objektif şekilde olumlu/olumsuz yanlarını yazdım. 400 bin bütçe ile bahsettiğiniz motora sahip araçlarda alınabilir ve çoğu tercihimize göre sorunsuz olacaktır ama konfor ve keyif açısından geri kalacaktır ki arkadaş yaşından ve hevesinden dolayı istekli sanırım
Vallahi öyle hocam piyasa sorunsuzluk istesem tertemiz 450k civarına 1.3 Linea alabilirim diye düşünüyorum ve peynir ekmek satar gibi de satarım ama ayağımı yerden kessin arabası değil de elimi sürmeye kıyamayacağım bir araba istiyorum.