Hyundai kötü mü?

Babam bir Hyundai arabaya çarptı zamanında Megane 4 ile, Hyundai'nin arka tamponu gitmişti tamamen. Megane 4'te ise sadece Renault logosu gitmişti.
Merhaba

Bu doğru bir örnek değil. Çarpışma sırasında çarpma açısı, şiddeti, araçların hareket yönü, durumu gibi bir çok değişken var. Bir aracın daha fazla hasar alması hemen o aracın kötü olduğu yargısını doğurmamalı.

2015 Senesinde Kızılay- Eskişehir yolu Bilkent kavşağında trafik sıkışıklığında beklerken Volvo S40, kiralığım Citroen 301'e arkadan çarptı. Volvo'nun ön tarafı dağılırken. Citroen'in tamponunda ezilme vardı. Bu kazaya bakarak Volvo'ya kötü, Citroen'e çok iyi diyemeyiz.

Karşılaştıma yapmak istiyorsanız EURO NCAP gibi test sonuçlarına bakarak karşılaştırma yapmanız daha doğru olur.

Hayır bunu uzun yıllardır kullanılan polis arabalarından görebilirsin zira polisler devletin malı oldugu için kendi arabaları kadar özenli kullanmazlar ve çok uzun kmler yapar bunu da şehir içi yaptıkları için daha hızlı yıpranırlar fakat hala daha kullanılıyor bu kaliteli bir marka oldugunu gösterir.

Bir insan kendi deneyip karar versin, beğendiğin fiyat bazında ki araçların hepsine bin model olarak kendin karar ver, bir şey sürmeden karar verilmez kafanda 5 araba varsa dene hepsini test sürüşünde herkesin beğenisi farklıdır bana göre kötüdür sana göre güzeldir. Senin ne istediğine bağlı, pasta mı ana yemek mi ne istiyorsun ona göre karar verip kendin dene burada bir şey denmez, ayrıca her markanın araç modeline göre kalitesi değişir üretim yapılan ülkeye göre, benim kendi görüşüm Türkiye de üretildiyse almıyorum, öyle bir mantığım var. Mesela ben konfor ilk sırada olsun, yakıt tüketimi düşüklüğü ilk sırada, malzeme kalitesi ilk sırada, yolu aşırı sert hisseden BMW gibi araçları sevmiyorum kullanışlı değil mesela günlük kullanıma işe gidip gelmeye yorabilir yollar bozuk olduğundan konfor önemli benim için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı