Hz Frekansı ile Fps Değerinin İlişkisi

WestlerExplosion

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bende 75 Hz monitör var. Counter Strike Global Offensive adlı oyunda 160 fps alıyorum, şimdi ben yeni bir monitör alsam bu monitör bana oyunu daha akıcı yansıtır mı ?

Hz değeri, ekran kartındaki görüntünün monitöre geçme süresidir. "Hz" değeri ne kadar çok ise görüntü o kadar hızlı gelir size, fakat oyun içi fps değerlerini değiştirmez.

Şu an kullandığınız monitör 75 Hz, yani saniyede 75 kare görüntüleyebiliyor. Bunun yanında 160 FPS alıyorsunuz yani ekran kartınız saniyede 160 kare üretiyor ancak monitörünüz 75 kareyi size yansıtır. 144 Hz bir monitör saniyede 144 kare görüntüleyeceğinden daha avantajlı.

İsmet Hakan, ne yaptın öyle fark olmaz olur mu! Ben hem 60Hz hem de 144Hz de CS:GO oynadım eğer gözlerde normalin üstünde bir sıkıntı yoksa akıcılığı çok rahat fark edebilirsin. Bu durum oyun deneyimini de olumlu yönde etkiliyor kesinlikle tavsiye edilir...

Panelin yenileme hızı 75Hz olduğu için maksimum 75fps görebilirsiniz...

İsmet Hakan, ne yaptın öyle fark olmaz olur mu! Ben hem 60Hz hem de 144Hz de CS:GO oynadım eğer gözlerde normalin üstünde bir sıkıntı yoksa akıcılığı çok rahat fark edebilirsin. Bu durum oyun deneyimini de olumlu yönde etkiliyor kesinlikle tavsiye edilir...

Panelin yenileme hızı 75Hz olduğu için maksimum 75fps görebilirsiniz...
Ben fark olmaz demedim. Sadece farketmesi zordur imkansızdır dedim, yani o kadar büyük bir fark göremez demek istedim. Senin dediğin'de herkes için geçerli değil nesnel değil, herkese göre değişebilir. Tabi fark var gene.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı