HZ ile FPS arasındaki ilişki

Xanter07

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Ben yeni bir toplama alacağım ve toplam 5000 TL tutacak monitör ile baktığımda bazı oyunlarda(CS:GO. LOL...Vb)150 200 FPS alıyor fakat monitöre param anca 700 lira yetti ve 75 Hz pek de bilmiyorum bu işleri fakat bir yerde okudum 75 FPS'ten fazlasını alamazmış öyle dendi doğru mudur?

Merhaba arkadaşlar.
Ben yeni bir toplama alacağım ve toplam 5000 TL tutacak monitör ile baktığımda bazı oyunlarda(CS:GO. LOL...Vb)150 200 FPS alıyor fakat monitöre param anca 700 lira yetti ve 75 Hz pek de bilmiyorum bu işleri fakat bir yerde okudum 75 FPS'ten fazlasını alamazmış öyle dendi doğru mudur?

Kim dediyse yanlış demiş sen değil 75 FPS ekran kartın yettiği sürece 500 FPS'te alırsın ama 75 Hz'de 500 FPS'te alsan yüksek HZ değerine sahip monitörlerdeki akıcılığı göremezsin.

Merhaba arkadaşlar.
75 hz bir panelde fps siniz nekadar yüksek olursa olsun aldığınız hissiyat 75fps ile eşit olacaktır.

Hz değeri monitörünüzün yenileme hızı. Saniyede kaç kare gösterdiğini belirtiyor.

Oyunlarda aldığınız FPS ise ekran kartınızın saniyede kaç kare ürettiğini belirtir. İlla aynı değeri üretecek bir şey yok.

Ekran kartınız saniyede 75 kareden fazlasını üretebilir ancak monitörünüz size 75 kare gösterecektir.

Tabii 75'in üstü 75 arasında hiç fark yok değil, gecikme bakımından fark eder.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı