HZ ile FPS arasındaki ilişki

Xanter07

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Ben yeni bir toplama alacağım ve toplam 5000 TL tutacak monitör ile baktığımda bazı oyunlarda(CS:GO. LOL...Vb)150 200 FPS alıyor fakat monitöre param anca 700 lira yetti ve 75 Hz pek de bilmiyorum bu işleri fakat bir yerde okudum 75 FPS'ten fazlasını alamazmış öyle dendi doğru mudur?

60 Hz monitörüm var. FPS şüphesiz fark ettiriyor.
Aynen. Bak, 60Hz monitörde 60FPS oynamak ile 240FPS oynamak aynı değildir.
60Hz'de 60FPS oynamak, gözünüz 60FPS görür fakat, ayriyeten bilgisayar sizin tepkilerinize daha geç cevap verebilir, farenizi hareket ettirmek daha yavaş hissettirebilir. Bende oluyordu.
Eski bilgisayarımla 60FPS oyun oynarken Anti-Alising en sondaydı, fakat harita çok dardı hep oynadığım, *TF2DB modu, harita: octagon a6 fix, server: eternals* ve 60FPS olmasına rağmen mouse'u hareket ettirmem, herhangi birşey yapmam çok geç hissettiriyordu.
Eğer 60Hz'de 240FPS oynarsanız göreceğiniz 60FPS'tir, fakat göreceğiniz. Hareketleriniz 240FPS kadar akıcı olacaktır, fakat aynı anda kırılmalar dalgalanmalar da söz konusu olabilir. Deneyimimden konuşuyorum.
Kesinlikle 144 almanızı öneririm 6 yıldır 60 hz kulanıyorum 144 geçer geçmez aradaki farkı anladım daha önceden geçmediğim için pişman oldum
Bir kere 60Hz'ye düşürmüştüm ve herşey kasıyor gibi gelmişti bana da. 144Hz'nin yeri ayrı. 240Hz bence abartı, 144Hz herşeye yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı