HZ ile FPS arasındaki ilişki

Xanter07

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Ben yeni bir toplama alacağım ve toplam 5000 TL tutacak monitör ile baktığımda bazı oyunlarda(CS:GO. LOL...Vb)150 200 FPS alıyor fakat monitöre param anca 700 lira yetti ve 75 Hz pek de bilmiyorum bu işleri fakat bir yerde okudum 75 FPS'ten fazlasını alamazmış öyle dendi doğru mudur?

Hem 144 hemde 75 kullandım bir zaman sonra gözünüz alışıyor ve farketmiyor. Ama yan yana koyarsanız tabiki fark var.

60 Hz panellerin devri çokdan bitti gereksiz önerilerde bulunma bence.

60 Hz monitör al demiyor 60FPS aaa oyunlarında gayet yeterli akıcı diyor, gayet de haklı. Ben de CS:GO'yu falan - şimdilik - Ultra grafiklerde oynama pahasına da olsa, dust 2'de 60FPS Office falan 80-90FPS'te oynuyorum, bana fark etmiyor bile, monitörüm 144Hz ileride RTX 3080 ve Ryzen 4000'e yükselteceğim. Sonra da çok ağır oyunlar oynayacağımdan gene hep 144Hz tadını almayacağım ama gerek de yok açıkçası. Bana kalırsa 60FPS her şeye yeter fakat çok ciddiye alanlar, görsel zevk istemeyenler sadece yeteneklerinin tamamını kullanmak isteyenler kompetitif oynayanlar tabii ki belki 240Hz, 240FPS bile isteyecek. Bana 40+FPS her şeye yeterli açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ok sorun yok.

Zaten gözün alıştıktan sonra anlamıyorsun bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…