Hz olayı tam olarak nedir?

75 Hz monitöre sahibim. 144 Hz daha iyi olduğunu biliyorum ama sorum şu 70 Hz alan monitörde oyunda 150 FPS alınırsa sıkıntı olur mu yoksa 75'e mi sabitleyeyim FPS'yi?

75e sabitlemeniz bir şey değiştirmez.
Zaten 150 FPS alsanız bile monitör 75 olduğu için fazlasını göremezsiniz.

Bunu okuyup anlarsan ortalama ne olduğunu anlarsın. Aklıma geldikçe ekleyeceğim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

75 Hz monitöre sahibim. 144 Hz daha iyi olduğunu biliyorum ama sorum şu 70 Hz alan monitörde oyunda 150 FPS alınırsa sıkıntı olur mu yoksa 75'e mi sabitleyeyim FPS'yi?

Hocam neden bu tür konular açıp insanları trollüyorsunuz.(birkaç konuda da gördüm çünkü, cevap olarak bu tür saçma cevaplar yazıyorsunuz)
İnternete yazarak bunu çok kolay öğrenebilirsiniz.

@HaWlI KuLlANIcI neden kızgın attınız ki? Hocam bu arada 75Hz ise 75 FPS sabitleyin onun üstü boştur öyle diyeyim.

Hocam arkadaşın bir önceki konusu" System32'yi silersek FPS artar mı?"ydı

FPS 150olursa 75Hz olsa da daha iyi oluyormuş Recep baltaşın bir yazısı vardı ama bulamam şimdi.
Monitörlerdeki Hertz, montörün saniyede yapabildiği tazeleme oranıdır. 60 Hz bir monitör, saniyede 60 görüntü tazelemesi yapabildiğinden dolayı ekrana 60 kare getirebilir. Bu rakam günümüz oyunlarında artık yetersiz kaldığından 75 Hz, 120 Hz, 144 Hz, 165 Hz ve artık 240 Hz monitörlerin piyasaya çıkmasını sağlamaktadır.

60 Hz, sabit 60 FPS demek değildir. 60 Hz bir monitör, oyun 120 FPS ile çalışıyorsa size bu 120 FPS içinden 60 tanesini gösterebilir demektir.

60 Hz bir monitör saniyede en fazla 60 kare gösterebilir. Lakin oyunun FPS değeri arttıkça, monitör 60 FPS gösterebilmesine rağmen siz akıcılığı hissedersiniz. Zira örneğin 120 FPS'lik bir görünütünü ilk 60 karesini gösterip kalan 60 kareyi çöpe atmaz. Bu 120 kare içerisinden aralıklarla 60 kareyi gösterdiğinden dolayı daha akıcı bir oyun deneyimi elde edersiniz.

Ama dikey senkronizasyonu açıp monitörü 60 Hz'te kitlerseniz bu durumda 120 FPS bile alsanız oyundan, monitör bir kareyi çizmeyi bitirmeden diğer kareye geçmeyeceğinden dolayı daha yavaş ama yırtılmasız bir görüntü deneyimi elde edesiniz. Her bir karenin çizilmesi zaman aldığından dolayı Vsync ile (dikey senkronizasyon) gecikme artmaktadır.
Buldum. @woxnera

Son düzenleme:
Hocam neden bu tür konular açıp insanları trollüyorsunuz.(birkaç konuda da gördüm çünkü, cevap olarak bu tür saçma cevaplar yazıyorsunuz)
İnternete yazarak bunu çok kolay öğrenebilirsiniz.

Hocam arkadaşın bir önceki konusu" System32'yi silersek FPS artar mı?"ydı
Tamamdır.

Monitörünüzün Hz değeri kaç ise maksimum o değerde FPS'i size bozulma olmadan gösterebilir. Elbette 60 Hz bir ekranda 150 FPS alabilirsiniz ancak monitörünüz bu 150 FPS'i size düzgün bir biçimde aktaramaz. Monitörünüzün Hz değerinin üzerinde FPS aldığınız durumlarda görüntüde bozulmalar yaşanır. Bu bozulmalara tearing denir. V-Sync denilen ayar da monitörünüzün Hz değerine göre oyunun size sunduğu görüntüyü ayarlar ve ekranda oluşacak bozulmaların önüne geçer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı