i3-1005G1 sistemde Visual Studio kasıyor

Daha fazla  
Meslek
Haçker
Öncelikle selamlar. Ben normalde Visual Studio Code üzerinde kodlama yapan biriyim. Çevremdekiler Visual Studio programına geçmemi sürekli dile getirip ısrar ettiler. Ben de gidip yükledim. Programı açtığımda başlarda her şey iyi ama sonra kasmaya başlıyor. Acaba bu neden ve ben bunu nasıl çözerim? Sistem özelliklerim:
  • Intel i3 1005G1 CPU
  • 8 GB DDR4 RAM
  • 256 GB SSD
  • Intel UHD Graphics
Yani direkt Acer Aspire 3 laptop. Sadece +4 GB RAM var.

Büyük ihtimal RAM yetmiyordur. Visual Studio çok büyük bir IDE ve güzel RAM tüketir. İşlemci ile sıkıntı olucağını sanmıyorum. RAM kullanımını kontrol ederek bakabilirsin.

Büyük ihtimal RAM yetmiyordur. Visual Studio çok büyük bir IDE ve güzel RAM tüketir. İşlemci ile sıkıntı olacağını sanmıyorum. RAM kullanımını kontrol ederek bakabilirsin.

4 GB DDR4 RAM ile kullanan ben bunu asla beğenmedi.

@oguzhansr40 sorununuzla ilgili olarak Visual Studio Code'dan çıkarken projelerinzi kaydediyor musunuz, bunları Visual Studio Code ayrı bir program olarak açmaya çalışıyor programı ilk açtığınız da.

@oguzhansr40 sorununuzla ilgili olarak Visual Studio Code'dan çıkarken projelerinzi kaydediyor musunuz, bunları Visual Studio Code ayrı bir program olarak açmaya çalışıyor programı ilk açtığınız da.

Ben eskiden WebStorm kullanırdım, 32 GB RAM'i olan MacBook'um yetmiyordu ara sıra. Bunlar büyük IDE kullanmanın kötü yanları 😄

O Visual Code olacaktı pardon.
Büyük ihtimal RAM yetmiyordur. Visual Studio çok büyük bir IDE ve güzel RAM tüketir. İşlemci ile sıkıntı olucağını sanmıyorum. RAM kullanımını kontrol ederek bakabilirsin.
Bilgisayarım daha yeni. Acaba Visual Studio Code üzerinde kod tamamlamasını nasıl yaparız?

O Visual Code olacaktı pardon.

Bilgisayarım daha yeni. Acaba Visual Studio Code üzerinde kod tamamlamasını nasıl yaparız?

Benim de bilgisayarım 2019 ama açmıyor işte :D kod tamamlama desteği visual studio code'da zaten var fakat kullandığın dile göre destek azalıp artıyor.

C# falan düşünüyorsan zaten VS Code direk Microsoft'un yani destek kesinlikle vardır :D

Aşağıdaki official intellisense tool'unu indirirsen çoğu auto-complete'e destek oluyor:

Mesela şu araç da dosya yolları bulmana yarıyor:

Git için de bu extension'ı öneririm GitKraken'in güzel bir aracı:

Benim de bilgisayarım 2019 ama açmıyor işte :D kod tamamlama desteği visual studio code'da zaten var fakat kullandığın dile göre destek azalıp artıyor.

C# falan düşünüyorsan zaten VS Code direk Microsoft'un yani destek kesinlikle vardır :D

Aşağıdaki official intellisense tool'unu indirirsen çoğu auto-complete'e destek oluyor:

Yani okul dolayısıyla yapacağım kodlama C# ve ek olarak kendim Python biliyorum ve onu geliştireceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı