i3 10100F 100 derecede çalışıyor

halis efe

Femtopat
Daha fazla  
RAM
2x8
Anakart
b460m a pro
Merhaba, i3 10100F stok fan ile kullanıyorum. Masaüstünde iken Max 80 dereye düşüyor. Opera'ya tıkladığım gibi 100 dereceye anında geri çıkıyor. Valorant oynarken %45 kullanım oluyor Max. Soğutucu mu değişmeliyim ne yapmalıyım?

Merhaba, i3 10100F stok fan ile kullanıyorum. Masaüstünde iken Max 80 dereye düşüyor. Opera'ya tıkladığım gibi 100 dereceye anında geri çıkıyor. Valorant oynarken %45 kullanım oluyor Max. Soğutucu mu değişmeliyim ne yapmalıyım?

Masaüstünde 80 derece mi? Termal macun değiş fanini temizle temizleyene kadar PC açmanı önermem.

İşlemci soğutucusu düzgün monte edilmemiş yada altındaki koruyucu plastik tabaka sökülmemiş olabilir. Soğutucuyu çıkart, plastik varsa sök, yoksa tekrardan düzgünce takmaya çalış.

Masaüstünde 80 derece mi? Termal macun değiş fanini temizle temizleyene kadar PC açmanı önermem.
Bilgisayarını açmasında hiçbir sakınca yok ama eğer bilgisayar eski ise termal macun değişmek mantıklı. Eğer termal macun yeni ise onada gerek yok.

İşlemci soğutucusu düzgün monte edilmemiş ya da altındaki koruyucu plastik tabaka sökülmemiş olabilir. Soğutucuyu çıkart, plastik varsa sök, yoksa tekrardan düzgünce takmaya çalış.

Bilgisayarını açmasında hiçbir sakınca yok ama eğer bilgisayar eski ise termal macun değişmek mantıklı. Eğer termal macun yeni ise ona da gerek yok.

Anakart pinlerine zarar verebilir.

kanka bendede aynısı olduda ordaki değerlere aldanma benimde aynı sorun vardı gittim enayi gibi soğutucu aldım, kasada ısı yoksa sıkıntı yok varsada termal macun değişebilirsin.

Evde otururken evin de bombalabilir bunu biliyor muydun ? Ama teröristlere adresini vermezsen böyle bir şey yüksek ihtimalle olmaz. Tıpkı dikkatli olursan anakart pinlerine yüksek ihtimalle zarar vermeyeceğin gibi. Ortada bi sorun varsa çözülür, ettiğin dert çok komik.
hocam chrome açında 100 derece farkında olmayıp 10-15 dk kulanırsa nolcak sizce😁

hocam chrome açında 100 derece farkında olmayıp 10-15 dk kulanırsa nolcak sizce😁
Bilgisayar kendini kapatacak ve geri açıldığında tekrar ısınana kadar çalışmaya devam edecek. Fazla ısınmadan bozulma problemleri DDR2 devrinde kaldı. Bozuk parça olmadığı ve aylar aylarca böyle kullanılmadığı sürece sorun çıkmaz.

Çözdüm gibi güç tasaruffu modlarında nihai de en az işlemci kullanımı %100 onu %5'e çektim rahatladı gibi ama oyunda yine 90 derecelerde geziyor.
En kötü çözümü bulmuşsun tebrik ederim. Soğutucuyu ilk mesajda dediğim yönlerde kontrol et.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı