i3-10100F 76 derece tehlikeli mi?

Sıcak havalardan dolayı olabilir ama 20 derece fark eder mi orasını bilmiyorum. En son ne zaman termal macununuzu değiştirdiniz, bilgisayarı v.s temizlediniz?
Dediğim gibi bilgisayarı 1 yıl önce aldım hiç macun değiştirmedim. bilgisayarıda en son 2 ay önce temizledim birazdan bilgisayarı temizleyip öyle deneyeceğim.

Birde hava sıcaklığı 40 derece bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Sanmam hocam, bende İzmir'de oturuyorum. İşlemcim I5 8400. Stok soğutucuyla:
1627744606737.png

Dediğim gibi bilgisayarı 1 yıl önce aldım hiç macun değiştirmedim. bilgisayarıda en son 2 ay önce temizledim birazdan bilgisayarı temizleyip öyle deneyeceğim.
Hocam 6 ayda bir termal macununuzu değiştirmenizi öneririm. Kurumuştur o macun. Kaliteli bir macun sürdüğünüzde bir sıkıntı kalacağını düşünmüyorum.

Bilgisayarı alalı yaklaşık 1 sene oldu. 1 senede kuruyabilir mi?
Kullandığınız macunun kalitesine göre bu durum değişebilir. Kaliteli bir macun kullanıyorsanız 1 senede kuruyacağını zannetmiyorum. Macun doğru sürülse bile fan ayakları yerine tam oturtulmamış olabilir. Bundan dolayı bir ısınma meydana gelebilir.

Kasanızın hava sirkülasyonu kötü olduğundan dolayı içeriye çok fazla temiz ve soğuk hava giremiyor olabilir. Bu sebepten dolayı boşta bu kadar yüksek sıcaklıklara varabiliyor işlemci sıcaklığı. Bu tarz durumların hepsine dikkat etmeniz lazım. Kasanızın temizliğini aksatmayın.

Kullandığınız macunun kalitesine göre bu durum değişebilir. Kaliteli bir macun kullanıyorsanız 1 senede kuruyacağını zannetmiyorum. Macun doğru sürülse bile fan ayakları yerine tam oturtulmamış olabilir. Bundan dolayı bir ısınma meydana gelebilir.

Kasanızın hava sirkülasyonu kötü olduğundan dolayı içeriye çok fazla temiz ve soğuk hava giremiyor olabilir. Bu sebepten dolayı boşta bu kadar yüksek sıcaklıklara varabiliyor işlemci sıcaklığı. Bu tarz durumların hepsine dikkat etmeniz lazım. Kasanızın temizliğini aksatmayın.
Kasayı güzelce temizledim. Hala durum aynı. Sanırım macunu ve soğutucuyu değiştireceğim. Macun ve Soğutucu önerir misiniz?

Kasanın modeli nedir? Yan kapağı açıp denediniz mi? Macun ve soğutucu için bütçe belirtmeniz iyi olur yoksa önerilerin sonu gelmez.

Kasayı güzelce temizledim. Hala durum aynı. Sanırım macunu ve soğutucuyu değiştireceğim. Macun ve Soğutucu önerir misiniz?
Bütçenizi belirterek yeni konu açın lütfen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı