i3 10100F 90 derece normal mi?

@703768 bilgisayar 4-5 yıllık değil ki o kadar toza pisliğe maruz kalsın. Sanayide kullanıyorsa bilemem de. @Ekşi Limonata büyük ihtimal soğutucun tam temas etmiyor ya da termal macun sürmeyi unuttular. @ArasGunduz kardeşimiz de güzel düşünmüş, trojan yediyse bilgisayar sürekli ağır yükte çalışmasından bu sıcaklıklara çıkıyor olabilir fakat bu sefer kullanıcı şikayeti bilgisayarın çok kasması yönünde olurdu o yüzden bu fikir de pek doğru sayılmaz.
Bilgisayar a hiç crack vb. bişey yüklemedim ve 2 hafta önce komple sıfırladım zaten

Elinden geliyorsa, ki çok kolay, işlemci fanını söküp bir güzel temizle. Macunu güzel bir macunla yenile, iyi bir montaj, gözle görülür fark olacaktır
Reis sökerim macun sürerim de temizleme işini yapamıyorum yani bilmiyorum :)

Arkadaşlar merhaba, ben yaklaşık 2 hafya önce yeni bir sistem aldım sistem şu: i3 10100F işlemci GTX 1660 Ti ekran kartı 8 GB DDR4 RAM 240 GB SSD işlemcim oyundayken %95-100 yük altındayken 90 hatta 93 dereceye kadar yükseliyor ve fan sesi çok fazla yükseliyor tekrar 80-85 derecelere iniyor ve bunu tekrarlıyor bu normal mi? Not: İşlemci fanı tozlu.
NOT:2. El aldım alan adam 2-3 yıl önce almış

Bilgisayar a hiç crack vb. bişey yüklemedim ve 2 hafta önce komple sıfırladım zaten

Reis sökerim macun sürerim de temizleme işini yapamıyorum yani bilmiyorum :)
Fırça gibi, makyaj fırçası veya küçük boya fırçası gibi bir şeyle blok peteklerini fırçalara güzelce, üzerindeki pisliği temizle veya imkan varsa hava tut-tuttur, hepsi bu :)

Not:2. el aldım alan adam 2-3 yıl önce almış.

Bilgisayar 2-3 yıllık ise ve eski sahibi de hiç temizlememiş ise, toz toplamaması için hiçbir neden yok. Sen bir fanları temizle dereceler yine aynı mı bak. Termal macun falan değiştirme şimdilik, tozları almak yeterli oluyor genelde. Ben tozları temizlediğimde 30-35 derece düşmüştü.

Bilgisayar 2-3 yıllık ise ve eski sahibi de hiç temizlememiş ise, toz toplamaması için hiçbir neden yok. Sen bir fanları temizle dereceler yine aynı mı bak. Termal macun falan değiştirme şimdilik, tozları almak yeterli oluyor genelde. Ben tozları temizlediğimde 30-35 derece düşmüştü.
Teşekkür ederim adam 2020 nin aralık ayında almış

Eski macunu nasıl temizlerim? elimde 0 hiç açılmamış macun var.

Elinde saf alkol olması zor olacağından ıslak bir mendilin suyunu sık, ıslak mendille güzelce işlemciyi ve blok altını temizle, bir süre kurusun ve kalıntı kalmadığından emin ol, ardından nohut büyüklüğünde CPU ortasına macun bırak, gerisi vida döndürmece vs.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı