i3-10100F görüntü vermiyor

Söyleyin İtopya'ya gözünüzün önünde açsınlar sistemi.
Hocam yarına mesainin ilk saati arayıp sıkıştıracağım görüntü aldıklarından bile şüpheliyim. Çünkü bir bilgisayarın görüntü vermesi için gereken herşeyi yaptığımdan eminim. Kesinlikle başka bir sorun var zaten buzzer işlemci hata sesi veriyor.
Anakart servise üstünde tüm donanım ile mi gitti?
Hayır işlemci anakart ve ram almıştım. ram çalışıyor onda sıkıntı aktif kullandığım bilgisayarda denedim onu. Anakartı ve İşlemciyi yolladım sadece servise

RAM başka anakartta çalışabilir ama bu anakartta sıkıntı yapabilir?
Ben RAM sıkıntısından şüpheliyim! Fanlar çalışır ama görüntü olmaz ve klavye fare de çalışmaz.
RAM slotunu değiştirip BIOS pilini çıkarıp yarım saat bekleyin.

RAM başka anakartta çalışabilir ama bu anakartta sıkıntı yapabilir?
Ben RAM sıkıntısından şüpheliyim! Fanlar çalışır ama görüntü olmaz ve klavye fare de çalışmaz.
RAM slotunu değiştirip BIOS pilini çıkarıp yarım saat bekleyin.
Hocam RAM sıkıntısı olmadığından eminim çalışan 3 farklı RAM denedim. Ama bios pilini çıkarıp yarım saat bekleme fikri mantıklı geliyor

Hocam PSU'da sıkıntı yok demişsiniz ama benim de aklıma işlemciye güç veren kablonun yeterli güç vermemesi geliyor. Hatta bir ara o kablonun ters takılmasından dolayı görüntü vermeyen sistem bile görmüştüm. PSU'nun işlemciye yeterli gücü verdiğine emin misiniz?

-PSU düğmesini kapatıp 10 saniye Power tuşuna basılı tuttum.
-BIOS pilini çıkarıp yuvadaki kutuplara birkaç saniye tornavida tuttum.
-Pili kenara bırakıp telefon ile arıza kaydı açmaya başladım.
-20 dakikanın sonunda tekrar denemeye karar verdim.
-BIOS'a ulaştım ama Windows açılamadı.
-BIOS üzerinden CSM ayarını UEFI and Legacy yapıp nihayet sisteme girebildim.

Hocam PSU'da sıkıntı yok demişsiniz ama benim de aklıma işlemciye güç veren kablonun yeterli güç vermemesi geliyor. Hatta bir ara o kablonun ters takılmasından dolayı görüntü vermeyen sistem bile görmüştüm. PSU'nun işlemciye yeterli gücü verdiğine emin misiniz?
Hocam eminim zaten şu an aktif olarak i3-9100F li bir sistem kullanıyorum.
-PSU düğmesini kapatıp 10 saniye Power tuşuna basılı tuttum.
-BIOS pilini çıkarıp yuvadaki kutuplara birkaç saniye tornavida tuttum.
-Pili kenara bırakıp telefon ile arıza kaydı açmaya başladım.
-20 dakikanın sonunda tekrar denemeye karar verdim.
-BIOS'a ulaştım ama Windows açılamadı.
-BIOS üzerinden CSM ayarını UEFI and Legacy yapıp nihayet sisteme girebildim.
Fikirleriniz için sağolun hocam. Deneyip sonuçları sizinle paylaşacağım :D İnşallah olur
Arkadaşlar sorunumu 1.5 aylık uğraşım sonucu çözdüm. Sorun işlemcinin bozuk olduğundan kaynaklanıyormuş. Yetkili servise gönderdiğimde değişim verdiler ve yeni işlemci yolladılar. Şuan için sıkıntısız çalışıyor. Yaşadağım bu tecrübeyle beraber bir daha asla İtopya'dan alışveriş yapmayacağım. Kesinlikle güvenli bir satıcı olmadıklarını anladım. Tam 2 defa kendilerine gönderdiğimde parçalarda bir sıkıntı olmadığını ve gayet iyi çalıştığını söylediler. Ben 2. gönderişimde kendilerine güvenmeyip Yetkili servise göndermelerini söyledim ve yetkili servise gönderdiler. Yetkili Servis sorunu bulup değişim talep etti. Nasıl olurda bozuk bir parçayı göz göre insanları salak yerine koyup çalışıyor diyip kandırabiliyorlar. Bilgisayardan anlamıyor ve biraz ısrarcı olmasam yaklaşık 750 TL dolandıracaklardı. Bunun yanında 2 defa gönderdiğim için verdiğim 50 TL kargo ücreti ve dakikalarca müşteri hizmetlerine bağlanmayı bekmeyip derdimi anlatmakta cabası.
Bu süreçte bana forumda açtığım konuda bana yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı