Merhaba arkadaşlar, Intel i3 10100F ve GTX 1650 Super sistemi yeni anakart (Gigabyte H610M) ile i3 12100F'e yükseltip daha sonra da RX 6600'a yükseltmek sizce mantıklı mıdır?
Merhaba arkadaşlar, Intel i3 10100F ve GTX 1650 Super sistemi yeni anakart (Gigabyte H610M) ile i3 12100F'e yükseltip daha sonra da RX 6600'a yükseltmek sizce mantıklı mıdır?
Bütçe alalım.Merhaba arkadaşlar, Intel i3 10100F ve GTX 1650 Super sistemi yeni anakart (Gigabyte H610M) ile i3 12100F'e yükseltip daha sonra da RX 6600'a yükseltmek sizce mantıklı mıdır?
Önce 6600'e geçmek (ikinci el olduğunu varsayıyorum) daha mantıklı. 10100F'den 12100F'ye geçmek 1650S'den 6600'e geçmek kadar fark yaramayacaktır ve masraflı olduğu kadar da uğraştırıcıdır anakart/işlemci değişimi. Sadece kartı 3500 civarına alıp sürücüleri halletmek ilk iş olsun.
Ben de darboğaz yaşamamak için ilk işlemciyi güncellerim daha sonra da elimdeki ekran kartı ve i3 10100f'ü ve anakartı satıp üstüne ekleyerek sıfır ekran kartı alırım diye düşünüyordum
Sipariş vermiştim anakartı falan ama dediğiniz mantıklı geldi sarı siteden bi bakayım en iyisi teşekkür ederimHocam 6600 sıfır fiyatına ikinci el 6700 XT var ve darboğaz o kadar da önemli değil. İşlemci + anakart fiyatları eskisi gibi değil anakartlar sanki Threadripper anakartı alıyoruz parasına. Ve tüm sistemi sökeceksin temiz kurulum yapacaksın ekran kartını sokete takmak kadar basit iş değil. 10100F'den aynı sokette bi işlemciye geç geçeceksen ama bence hiç gerek yok ben 6600'ü 1600AF ile kullanıyorum. PCIE 3/4 olayları da o kadar önemli değil sadece kartı ikinci el 3500 liraya yükseltip keyfine bak benim gibi bence.
Sipariş vermiştim anakartı falan ama dediğiniz mantıklı geldi sarı siteden bi bakayım en iyisi teşekkür ederim
Çok sağolun hocam gözümü açtınız, bu arada sarı siteden param güvende ile alışveriş sıkıntısız değil mi? Şu anki bütçem 3600-4000 arası bu bütçede bana önerebileceğiniz 2. el ekran kartları nelerdirİptal veya iade edin hocam çünkü gerçekten değmeyecek zaten anakart değiştireceksen sıradaki nesillere kadar sabret yine 100F olanı alırsın ama şu anki 400F olana yakın performansı olur. Ne kadar bekleyebilirsen bu makas öyle katlanarak gider elindekini sonuna kadar kullanmaya çalış. 1650S artık 4 GB olmasıyla bile başlı başına yetersiz geliyor bir 6600 veya XT sistemi güzel rahatlatır birkaç yıl daha işlemci yükseltmeye gerek kalmadan her istediğini oynarsın yetersiz gelince de o zamanki ucuz seri işlemciler 4070 Ti bile besleyecek durumda olur.
Çok sağolun hocam gözümü açtınız, bu arada sarı siteden param güvende ile alışveriş sıkıntısız değil mi? Şu anki bütçem 3600-4000 arası bu bütçede bana önerebileceğiniz 2. el ekran kartları nelerdir
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.