i3 10100F için darboğaz yapmayacak ekran kartı önerisi

omurkayracakir

Hectopat
Anakart: Gigabyte H410M-H ve rev1.1/1.3
İşlemci: Intel i3 10100F.
Ekran kartı: RX 570 4 GB.
RAM: T-Force 8x1 3200 MHz.
PSU: Everest 460 watt.

Eskiden GT 740 4 GB kullanıyordum ve darboğazı iliklerime kadar hissediyordum. Resmen CS:GO oyun içi bazı bölgelerde 300 FPS iken bazı bölgelerde 60 FPS'ye düşüyordu. GTX 1050 2 GB geçtikten sonra bu durum büyük oranda azaldı ancak aynısı Valorant'ta oluyordu. RX 570 4 GB geçtim daha yeni ve çok ta bir şey değiştiğini söyleyemem. Ancak hikayeli oyunlarda en yüksek grafiklerde 60 FPS oynayabiliyorum. İşlemci mi ekran kartını beslemiyor, ekran kartı mı işlemciyi beslemiyor hiçbir fikrim yok. Belki de RAM az geliyordur. Bütçem 4-5000 TL belki yükseltebilirim de. İşlemci mi yükseltmem gerek yoksa ekran kartı mı? Ne alabilirim? Gerekirse PSU da yükseltebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
6600 genel olarak sorun yaratmaz, alabilirsin.

Bu arada darboğaz olmaz o kartla işlemci arasında sorun RAM kaynakli. RAM'i ve PSU yükselt kaliteli markadan al Everest nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 570'in üstüne pek yanaşma. RX 6600 ile darboğaz yapacaktır önemli ölçüde. RAM'inin aynısından bir adet daha al veya elindekini sat, aşağıdakini al.

RX 570'in üstüne pek yanaşma. RX 6600 ile darboğaz yapacaktır önemli ölçüde. RAM'inin aynısından bir adet daha al veya elindekini sat, aşağıdakini al.
Korkutmaya gerek yok aslinda tatmin edici değerleri alacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Korkutmaya gerek yok aslinda tatmin edici değerleri alacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii ki daha yüksek FPS alacak ama darboğaz yapmayacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca sorunu GPU ile değil arkadaşın.

Açıkçası Valorant ve CS2 de 144FPS'min altına düşmesin yeter. Hikaye oyunlarında 144FPS'min çok ta bir önemi yok zaten. RAM aldım diyelim 8x2 nerelerde fark oluşturacak? Anladığım kadarıyla darboğazsız yüksek FPS için işlemci de yükseltmem gerek?

Açıkçası Valorant ve CS2 de 144FPS'min altına düşmesin yeter. Hikaye oyunlarında 144FPS'min çok ta bir önemi yok zaten. RAM aldım diyelim 8x2 nerelerde fark oluşturacak? Anladığım kadarıyla darboğazsız yüksek FPS için işlemci de yükseltmem gerek?
Öncelikle ani FPS dususlerini takilmalari droplari engellersin ram'e takviye yaparsan .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı