i3 10100F ile GTX1650 FiveM performansı

NVIDIA GTX760 ve AMD Athlon 740 Quad Core, işlemci hemen hemen her oyunda ve programda çok yetersiz kalıyor. Ama şöylede bir sorun var, bu darboğaz vesaire sorunlar çok geç meydana gelmeye başladı, önceden yoktu.

Evet, işlemciniz biraz eski kalıyor fakat başka oyunlarda özellikle ekran kartına yüklenen oyunlar ve programlarda bu şekilde darboğaz yaşanıyor mu?

Bana kalırsa bayağı düşük kalmış işlemci.
Mesela benim eski bilgisayarımda GTX 750 Ti 4 GB OC Edition vardı yanında i5 5 bin serisinden bir şey vardı tam hatırlamıyorum.

İşlemci güçsüz kalıyor evet ama dediğim gibi sonradan sorun çıkarmaya başladı, macunu falan her şeyi değiştirdim gene olmadı.

Bana kalırsa bayağı düşük kalmış işlemci.
Mesela benim eski bilgisayarımda GTX 750 Ti 4 GB OC Edition vardı yanında i5 5 bin serisinden bir şey vardı tam hatırlamıyorum.

Dediğiniz doğru ama GTX 750 Ti'ye illaki i5 5.nesil işlemci gerekmiyor.
Zamanında i5 750 1.nesil işlemciyle besliyordum gayet de stabil çalışıyordu.
Burada başka bir sorun var gibi duruyor.

Evet, işlemciniz biraz eski kalıyor fakat başka oyunlarda özellikle ekran kartına yüklenen oyunlar ve programlarda bu şekilde darboğaz yaşanıyor mu?

Şöyle söylemem gerekirse, GPU'nun ön planda olduğu oyunlarda bu gibi sorunları çok fazla yaşamıyorum. Örnek verecek olursam, Outlast 2'de yüksek grafiklerde akıcı biçimde oynayabiliyorum ama oyun CS:GO olunca 30 FPS'i geçemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı