i3 10100F işlemci RX 580 ve ASUS H310M-K r2.0 anakarta uyumlu mu?

rechtssprechung

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2020
Mesajlar
1.079
Merhaba arkadaşlar. Ben i3-9100F kullanıyorum RX 580 4 GB OC ile beraber fakat darboğaz yaşıyorum, Hitman gibi oyunlarda. Artık sinirimi bozmaya başladı. Dying Light gibi bir oyunda dahi bazı sahnelerde ani FPS dropları yaşadım. i3 10100F ile değiştirme kararı aldım işlemcimi. Bu konuda sizlere birkaç sorum var. Sistemim;

CPU: i3-9100F.
GPU: ASUS Dual RX 580 4 GB OC.
RAM: 2x8 Kingston HyperX Fury 2400 MHz.
Anakart: ASUS H310M-K r2.0.
PSU: Rampage 500W 80+ RMP.
HDD: 1 TB WD 7200 RPM (Green olması gerek fakat emin değilim.)

Sorularım sırasıyla şöyle;

1) i3-9100F'ten i3 10100F'e geçince sorunlarımı çözebilir miyim? Darboğaz gibi durumlar yaşamak istemiyorum artık, yeni nesil oyunların tadına varamıyorum. Ubisoft'un yeni çıkarmış olduğu Hyper scape oyununda sürekli FPS düşmesi aldım mesela ilk denememde. Bilgisayar toplamak beni stres sahibi yaptı bildiğiniz, birkaç oyundan başka oyun bile oynamıyorum kasar korkusu ile.

2) Sizce i3 10100F yerine anakartı değişmişken AMD işlemci tarafına mı geçmeliyim?

3) AMD'ye geç diyenler AMD için işlemci - anakart önerisi, i3 10. nesile geç diyenler bu işlemci için anakart önerisi yapabilir mi?

Şimdiden teşekkür ediyorum. Ayriyeten, darboğaz yaşadığımı bir konu ile açıklamıştım ve @Bora Dere hocam darboğazı onaylamıştı, o konudan sonuç çıkmadı benim için. Dileyen, isteyen olursa o konuyu atabilirim, bir değerlendirmek istersiniz belki bu kasmaların nedenini.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Atabilirsen iyi olur. Ayrıca OCCT ile 3D ve PSU testi yapıp sonuçları yazar mısın? 9100F, RX 580'i besleyebilecek güçte.
Tabii ki atıyorum, daha önce attığım bir konudan alıntı yapacağım. Bahsettiğiniz testleri akşam üzeri 21.00 gibi yapsam ve size ulaştırsam problem olur mu?

@Yang Mills, sıcaklık değerlerim stabil. Soğutma konusunda problem yaşamıyorum. CPU kullanımı GPU kullanımına göre yüksek kalıyor kullanımları attığımda da görebileceğiniz üzere.
 
Tabii ki atıyorum, daha önce attığım bir konudan alıntı yapacağım. Bahsettiğiniz testleri akşam üzeri 21.00 gibi yapsam ve size ulaştırsam problem olur mu?

@Yang Mills, sıcaklık değerlerim stabil. Soğutma konusunda problem yaşamıyorum. CPU kullanımı GPU kullanımına göre düşük kalıyor kullanımları attığımda da görebileceğiniz üzere.
Sıkıntı yok siz nasıl isterseniz atarken beni etiketlerseniz haberimde olur.
CPU kullanımı her zaman GPU kullanımından düşük kalmalıdır mesela GPU %100 CPU %0/60 arası ise ideal seviyededir.
 
değerler.rar kullanımlarım burada dostlarım. RAR dosyasına yüklü, virüs total isterseniz ayriyeten atabilirim fakat daha önce @Bora Dere yükleyip kontrol etti dosyaları. Güvensizlik yaşamanızı istemem.
Sıkıntı yok siz nasıl isterseniz atarken beni etiketlerseniz haberimde olur.
CPU kullanımı her zaman GPU kullanımından düşük kalmalıdır mesela GPU %100 CPU %0/60 arası ise ideal seviyededir.
Dediğiniz doğru, ben yanlış yazmışım. Durum bende tam tersi oluyor genelde.
Bu kullanım değerlerinde yüksek, en düşük, ultra ayarlar karışık. Hangi ayara alırsam alayım max. 50 FPS gördüm, hep droplar yaşadım.
ASUS H310M-K r2.0 ile 10.nesil Intel uyumu - Technopat Sosyal bu da konunun linki.
 
Bence sorunun PSU'da. Akşam testleri yapıp sonucu paylaşırsın.
(1) OCCT | Technopat Sosyal
PSU testi yapmak konusunda küçük bir tedirginliğim oldu, bileşenlere zarar verme ihtimali olur mu? Çünkü bildiğimiz üzere, Rampage gibi PSU'lar bek güvenilir denmiyor. Ben de hazır sistem aldığım için geldi, değişmeyi düşünüyordum zaten.
@Yang Mills ve @Darkisback hocam, evden acilen ayrılmam gerektiği için testi şuan yapamıyorum. Yarın eve dönüş yaptığımda, sabah saatlerinde muhtemelen size sonuçları atıp etiketleyeceğim. Ertelediğim için kusura bakmayın.
@Yang Mills ve @Darkisback, hocam, PSU için testi başlatmamın 5. saniyesinde "crashed" yazısı ile karşılaştım. İşlemci ve ekran kartımda 5'er dakikalık testlerde bir problem çıkmadı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı