i3 10100F RX 6400 sistem açılmıyor

Rhee

Hectopat
PC açma tuşuna basıldıktan hemen sonra kapanıyor ve tekrar açılmaya çalışıyor. sürekli tekrar ediyor. sistemin bileşenlerini çıkartıp, kapama tuşuna basılı tutup statik elektrik sorunu var mı yok mu kontrol ettim fakat şimdi açılmaya çalıştığında 1-2 dk'da bir deniyor açma olayını yani PC açılıp kapanıyor. Açılması 1-2 dk sürüyor ve açılırken anakarttan 1 bip sesi çıkıyordu şimdi çıkmıyor.

Sistem:
i3 10100F.
Gigabyte H410 anakart.
RX6400 ekran kartı.
2×8 GB XPG RAM.
High Power 500W PSU.

PC açma tuşuna basıldıktan hemen sonra kapanıyor ve tekrar açılmaya çalışıyor. Sürekli tekrar ediyor. Sistemin bileşenlerini çıkartıp, kapama tuşuna basılı tutup statik elektrik sorunu var mı yok mu kontrol ettim fakat şimdi açılmaya çalıştığında 1-2 Dk'da bir deniyor açma olayını yani PC açılıp kapanıyor. Açılması 1-2 dk sürüyor ve açılırken anakarttan 1 bip sesi çıkıyordu şimdi çıkmıyor.

Sistem:
i3 10100F.
Gigabyte H410 anakart.
RX6400 ekran kartı.
2×8 GB XPG RAM.
High Power 500W PSU.

Dandik bir PSU'ya sahip değilsiniz aslında ama farklı bir PSU ile denemenizi öneririm. Anakartta Debug LED var mıydı? Debug LED de kırmızı yanan herhangi bir ışık ve benzeri bir şey.

Anakartta kırmızı bir ışık göremedim başka bir PSU ile deneyeceğim teşekkürler.

Dostum BIOS pılını cıkar, RAM'lerı cıkar, ekran kartını yerınden çıkarıp gerı tak. Duzelıyor bu sekılde. Bugün basıma geldı boyle cozdum.

Dostum BIOS pılını cıkar, RAM'lerı cıkar, ekran kartını yerınden çıkarıp gerı tak. Duzelıyor bu sekılde. Bugün basıma geldı boyle cozdum.

Deneyeceğim.

Denedim düzelmedi PSU'yu deneyeceğim büyük ihtimalle sorun onda bu aralar sürekli elektrik kesintisi oldu.

Son düzenleme:
Deneyeceğim.

Denedim düzelmedi PSU'yu deneyeceğim büyük ihtimalle sorun onda bu aralar sürekli elektrik kesintisi oldu.

Hocam elektrik kesintisi PSU'ya zarar verebilir parçalara zarar verebilir. Önce PSU deneyin olmazsa da yetkili birine ulaşsanız çok iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı