i3 10100F Sapphire RX 5500 XT 8 GB sistem Valorant'ta düşük FPS

berkerew

Megapat
Makaleler
2
Yer
Istanbul/Cekmekoy
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem Özellikleri: Acer Nitro 16 I5 13500H, Nvdia RTX 4050 140w, 16 GB DDR5 4800 Mhz Ram, 1 TB M.2 SSD, 165 Hz
Meslek
Grafiker
Merhaba arkadaşlar, Valorant'ta bir sorun yaşıyorum. Öncelik sistem özelliklerim şu şekil de;
i3 10100F (stock fan)
Sapphire Pulse +Nitro RX 5500XT 8 GB.
8x2 16 GB 3000 MHz G.Skill RAM.
B460M A Pro anakart.
Corsair 650+80 watt PSU.
1 TB M.2 SSD 2300-1900
Bu sistemle Valorant'ta ort. 200-300 bazen ise haritaya göre 180'e kadar iniyor. Benim rahatsız olduğum konu ise milisaniyelik droplar oluşuyor pingim 5 oyun içinde işletim sistemim ise Windows 11. bana bu konuda yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Bilgisi olan arkadaşlara ekstra sorum sistemi şu an piyasa da eder fiyatı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sahibinden'de fiyatlar ortalama 15.000 ama o fiyata bazıları monitör dahil etmiş en düşüğüde 10.000 civarı bence 16.000'e koy 15.000'e bırak en az, tabii öyle bir düşüncen varsa.

Beni rahatsız eden FPS düşmesi olayı milisaniyelik :/

İşlemci çekirdeğini arttırma ve ekran kartını falan en iyi duruma getirirsen daha fazla FPS alabilirsin YouTube'da bunlar ile alakalı videolar var. Bunları yaptığında FPS'in 450 550leri görür drop yediğindede 250'ye falan iner ben öyle yapıyorum. Bunları yapmak istemiyorsan Valorant üzerinden FPS'ini kısıtla bir daha öyle bir sorun yaşamazsın, ya da iyi bir fan alırsın.

Son düzenleme:
Sahibinden'de fiyatlar ortalama 15.000 ama o fiyata bazıları monitör dahil etmiş en düşüğüde 10.000 civarı bence 16.000'e koy 15.000'e bırak en az, tabii öyle bir düşüncen varsa.

İşlemci çekirdeğini arttırma ve ekran kartını falan en iyi duruma getirirsen daha fazla FPS alabilirsin YouTube'da bunlar ile alakalı videolar var. Bunları yaptığında FPS'in 450 550leri görür drop yediğindede 250'ye falan iner ben öyle yapıyorum. Bunları yapmak istemiyorsan Valorant üzerinden FPS'ini kısıtla bir daha öyle bir sorun yaşamazsın, ya da iyi bir fan alırsın.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim rica etsem YouTube'dan link atabilir misiniz dediğiniz videoları acaba bir deneyeyim ve ek olarak Radeon Boost açılmalı sizce yoksa kapalı mı kalmalı

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim rica etsem YouTube'dan link atabilir misiniz dediğiniz videoları acaba bir deneyeyim ve ek olarak Radeon Boost açılmalı sizce yoksa kapalı mı kalmalı.

Radeon Boost açık kalsa daha makul olur, sebebi ise Radeon Boost hem senin ekran kartının belli bir dereceye çıkmasını engeller hem de oyunlarda hatrı sayılacak bir FPS artışı sağlar. Tek kötü yanı ise sadece ekran kartının kullanımını az da olsa arttırır ama bunun PC'ye herhangi bir zararı yoktur. İkinci attığım linkte adam Radeon Boost kapalı kalsın demiş ancak sen açık tut. Bir de dostum 1inci ve 2inci linkte ki videoları uygulamadan önce şunu iyi bilki senin bilgisayarının ömrü atıyorum 10 yılsa bu 9'a düşer bilemedim 9.5'e nedeni bilgisayarını Max performansta kullanacağın için ama zaten şöyle bir şey varki sen o PC'yi 9 sene 10 sene sonra oyun oynamak için kullanmayacağına göre sorun yok ama ekran kartını zaman geçtikçe yenilersen 10 sene sonra da kullanırsın. Video linkleri ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
başka bir sorun yoksa sana iyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı