i3 10100F sistem FPS düşüşü

M1thras

Femtopat
Daha fazla  
Bu sistemi alalı 4 ay oldu. GTA 5 oynarken FPS drobu çok girmeye başladı, artık oyun oynanmaz hale geldi. GTA'ya giresim gelmiyor artık bıktım.
RAM kullanımı 8000'i aşıyor oyun dona dona ilerliyor High ayarlar 80 90 FPS'den 0'a kadar düşüyor. Sadece oyunda değil, masaüstünde bile işlem yapmak zorlaştı artık. PC sanki 20 senelik PC miş gibi zorlanıyor. CS:GO ETS 2 gibi düşük oyunlarda sıkıntı yok ama işlemci kullanımı artınca FPS drobu başlıyor. PC ilk açıldığında bile kendine gelmesi uzun sürüyor. GTA'dayken Alt Tab atınca hiçbir işlem yapılmıyor. Diğer konularda RAM yetersizliği falan demişler ama tam sorun omu bilmiyorum.

ff.png

Bu değerler GTA Online açıkken olduğum yerde dururken FPS böyle seyrediyor ama az ilerleyine gene drop girmeye başlıyor.
H410M.
i3 10100F.
GTX 1650.
8 GB 2666 MHz RAM.

Raminin hepsi kullanılıyor drop yemen gayet normal. Aynı değerlere sahip bir ram daha al dual channel olarak kullan. Performans artışı sağlayacaktır.

Edit: Arka planda çalışan gereksiz şeyleri kapat. Başlangıç ayarlarından kullanmadığın gereksiz ıvır zıvırları kapat. Sürücü güncellemelerini elle kontrol et. Daha önce Driver booster kullandıysan ya sürücüleri tek tek silip yükle veyahut temiz Windows kurulumu yapabilirsin.

Bu tarz oyunlar yetersiz RAM'den ve disk hızının düşüklüğünden sıkıntı çekebiliyorlar. SSD almak ve en azından işletim sistemini o SSD'nin içine kurmak ve bir 8GB ram takviyesi yapmak bilgisayardaki bu tarz sıkıntıların çoğunu gideriyor.
Yine de oynanmaz halde olmaması lazım. Aklıma XMP kontrol etmek geliyor. Ayrıca ayarlarda biraz kısılabilir.

RAM'in yetmiyor 16 yapmanı öneririm.

Hocam, sıcaklık değerleri iyi. Fakat gördüğüm kadarıyla SSD yok ve RAM 8GB. SSD ve RAM takviyesi ile canavar gibi olur. SSD olmadan zaten Windows 10 resmen işkence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı