Astsubaylık MYO kara vs hava

afeıaıv.exe

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben son zamanlarda astsubaylık MYO istemeye başladım ama gördüğüm kadarıyla kara astsubaylık çok zor diyorlar hava karaya göre daha kolay diyenler var benim de kafam karışık şu an dil bölümü okuyorum TYT netlerim 40 civarı AYT'ye girmeyeceğim için subaylık pek düşünmüyorum açıkçası ama olurda karar değiştirirsem AYT'ye de girebilirim. Ama AYT'ye dair hiçbir bilgimin olmaması sebebiyle başarılı olacağımı düşünmüyorum sayısalım gerçekten kötü sözel sosyal iyi diyebilirim (sayısala göre) fen zaten çalışmıyorum 2 senedir ama aklımda kalanlarda az çok yaparım zaten MSÜ'ye girmek istediğim için az da olsa çalışacağım. Benim asıl hedefim öğretmenlikti ama ne yalan söyleyeyim öğretmenlik beni pek çekmiyor ve atanamama korkusu var atanamazsam eğer üniversite emeklerim hayallerim çöp olacak o sebeple askeri okulları araştırmaya başladım. Ve istemezsen işsizlik korkusuyla asker olursan pişman olursun gibi yorumlar okudum kafam gerçekten çok karışık.

Mesela ben sınavı geçtim mülakatlar falan her şey tamam ve okula gitme hakkı kazandım sizce böyle bir durumda hava mı yoksa kara mı daha mantıklı.

Bu okullarda ne tip eğitimler veriliyor 2 sene içerisinde ne kadar zorlu eğitimler var hem psikolojik hem fiziksel anlamda.

Duyduğum kadarıyla askerlikten farklı olarak farklı bölümleri varmış bu bölümler hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim çünkü çok önemli benim için şahsen nöbet tutmak çok fazla yorucu olmaz diye düşünüyorum ama farklı operasyonlara çıkıp çatışmalara katılmak korkutuyor beni bu soruyu cevaplarsanız sevinirim.

Yüzme konusunda sıkıntılarım var su beni korkutuyor elbette zamanla aşılabilecek bir problem ama en azından bana şu anlık nasıl bir sorun yaratır.

Sosyal hayat çok kısıtlı yazanlar olmuş açık konuşayım halihazırda sosyal hayatım çok az genel olarak evde oluyorum veya tek başıma vakit geçiriyorum buradaki tek sorun aileden uzak kalma onun dışında sorun yaratmaz bana lise ortamı kötü olunca arkadaşım yok gibi bir şey.

Spor konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum 165 boyundayım 53-54 kiloyum evet belki zayıf ve kısa olabilirim ama atletik bir yapım var hızlı ve çevik birisiyim biraz gücümü arttırırsam spordan güzel puan alabilirim anlık olarak dakikada 25 şınav 34 mekik çekiyorum koşuyu hesaplamadım henüz bu sayıları arttırabilirim sorun olmaz.

Biliyorum çok uzun oldu aslında aklıma takılan birçok şey var ama fazla uzatmamak için burada kesiyorum sorular çok oldu hepsini cevaplayamasanız da okuldaki eğitim, mezun sonrası beni neler bekliyor, piyadelik dışında ne tür dalları var (lojistik haberleşme vs.) Ve hava mı yoksa kara mı daha mantıklı bu sorular en önemlileri benim için. Bu konu hakkında deneyimi ve bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim. İyi günler <3

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hava karadan iyi onu söyleyeyim.

Okulda askeri eğitim haricinde akademik (makine, Mekatronik, hava kazanırsanız uçak bakım, ikmal, otomotiv) gibi çeşitli dersler de alıyorsunuz.

Sosyal hayat beklemeyin, sosyal hayatınız olmayacak. Teğmenlerin bile aşırı sosyal hayati yok, anca mesai saatleri var o kadar.

Eğitimler zor, bayağı zor. Zor da olması gerek zaten ülkeye asker yetiştiriliyor. Muhtemelen kara kazanırsanız tabiri caizse belanızı sevecekler. Her gün onlarca kilometre yürüyüp koşmaktan tüm ayak altınız su toplayacak, üstüne basamayacaksınız ve yarın olmaması için lanet edeceksiniz. İntibak ayıysa zaten bırakmak isteyeceksiniz.

Boyun çok kısa elinden geleni yap uzatmaya çalış ayrıca kilo al. MSÜ'ye sadece ders çalışanları değil tipinden asker olacak adamları seçiyorlar.

Çatışmadan korkarım falan diyorsan hiç bulaşma, askerlik bu başına ne geleceğinin garantisi kimse veremez. Belki Ankara'da koltukta oturacaksın belki de Irak'ta çatışacaksın belli değil. Fakat asker olmak istiyorsan zaten bu ikisini ayırt etmemen lazım. Tanıdığım subaylar bile çatışmaya giren insanlar.

Kısaca askerlik zor. Eğer sırf "devlete arkamı yaslıyım, sabit yüksek maaşım olsun, üniforma giyeyim, MSÜ okuduktan sonra direkt asker olurum oh mis atanma derdi yok" gibi düşünüyorsan sakın bulaşma. Bu işler sandığın kadar basit değil, zaten genelde dediğim gibi düşünenler ilk ay intibakta bırakıyor eğitimi. Kara MYO inanılmaz zor okuldur, KHO kazananlar bile intibakta bırakıyor MYO'yu sen düşün.

Hangi dala gireceğini sen seçmiyorsun, onlar hangisini verirse.

Askerlik, gerçekten parası için yapılacak bir şey değil. Hayatınız kararır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı