Çözüldü i3 10100F sistemde darboğaz mı var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
aaaaa.png

Merhabalar, bildiğiniz gibi 2-3 gün önce yeni bir sistem almıştım driverları falan her şeyi yaptım sadece denemek amaçlı Crysis'e girdim acaba darboğaz falan oluyor mu, normal mi değerler?
Sistemim:
Ekran kartı: Palit GTX 1650 Super 4 GB./İşlemci: i3-10100F./RAM: Crucial Ballistix 16 GB 3000MHz DDR4 CL15./SSD: Crucial BX500 240 GB 540/500 Mbps 2.5" SATA./PSU: GameGaraj 650W 80+ bronz./Anakart: BIOSTAR H410MHG 2933MHz DDR4 1200P mATX/Monitör Samsung LC24F390FHMXUf.

Bir de bu ilk Crysis bu sistemimle neden hala 70-60 FPS alıyorum bazen 45'e falan düşüyor çatışmalarda?
İlk Crysis sorunlu zaten, CryEngine ne zaman sorunlu olmadı ki?

Sisteminizde darboğaz yok. Farklı bir oyunda deneyip değerleri atın.

Çözüm
Değerler gayet iyi, oyunun grafik ayarlarına göre FPS düşer veya artar. Yükseltirseniz grafik kalitesini FPS düşecektir haliyle. Farklı oyunlarda karşılaştırın. RAM MHZ değerleri her ne kadar 2666 sınırı olsa da kontrol edebilirsiniz, belki de 2400 MHZ'de çalışıyordur. Güç ayarlarını vs yapın. Sistem güzel sorun yok.

Artı -2 Eksi
İlk Crysis sorunlu zaten, Cryengine ne zaman sorunlu olmadı ki?

Sisteminizde darboğaz yok. Farklı bir oyunda deneyip değerleri atın.

Biliyordum zaten her neyse Metro Exodus indiriyorum inşallah açıp oynayacağım kasmadan donmadan atarım buraya.
Değerler gayet iyi, oyunun grafik ayarlarına göre FPS düşer veya artar. Yükseltirseniz grafik kalitesini FPS düşecektir haliyle. Farklı oyunlarda karşılaştırın. RAM MHz değerleri her ne kadar 2666 sınırı olsa da kontrol edebilirsiniz, belki de 2400 MHz'de çalışıyordur. Güç ayarlarını vs yapın. Sistem güzel sorun yok.

Nasıl kontrol edeceğim bir program falan var mı?
Cyberpunk 2077'de 45-50 FPS alıyorum optimizasyon kötü bildiğiniz gibi. Mount and Blade: Bannerlord 70-80 FPS normal mi?

Dosya Ekleri

• jelala.png
    jelala.png
    900,7 KB · Görüntüleme: 49
  • nınınını.png
    nınınını.png
    849,7 KB · Görüntüleme: 38
  • vellala.png
    vellala.png
    985,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı