i3 10100F sistemde edit yaparken 98 derece oluyor

296139

Hectopat
Video editi yaparken sıcaklık 98 derece oluyor. Edite göre bu sıcaklık normal mi?
İşlemcş i3 10100F 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır bu sıcaklık normal değil. Kasanızın hava akışını kontrol edin isterseniz.

Kasa fanı ve egzoz fanının yönleri nasıl? Genelde havayı önden alıp arkadan tahliye edecek şekilde fan montajı yaparız. Yük altında 70-80 dereceler idealdir. 80 derece ve üstü işlemci sıcaklığı arabayı uzun süre yüksek devirde kullanmak ile eşdeğerdir.

Bende de i3 10100F var kankam da benim 65 dereceyi zor geçiyor termal macunu falan da yenilemeni öneririm.

.
Bende de i3 10100F var kankam da benim 65 dereceyi zor geçiyor termal macunu falan da yenilemeni öneririm.
Valla hocam süreli 2 hafta belki anca olmuştur

Yük altında mı bu sıcaklığa ulaşıyor yoksa sistem boşta iken mi? Eğer yük altında bu sıcaklıklarda ise gayet iyi.
Edit yapınca sıcaklık 98 derece oluyo ama boştayken 45 56 arasindan yavas yavaş 35 36 derece kdr düşüyo

98 derece hiç normal değil tamam işlemci 100 dereceye kadar okey ama her şeyi yaptıysan eğer en kötü bir metal blok değiştirmeni öneririm şimdi işlemciden olma dostum.

Aida64 ile 10 dakikalık stress test yapıp sonuçları paylaşır mısın? Duruma göre blok soğutucu önerebiliriz. Boştaki sıcaklığın düşük ama yük altındaki sıcaklığın çok yüksek. İşlemci soğutucunun ayarlarını anakart üzerinden kontrol eder misin? Sanki sıcaklıkla aynı oranda RPM artmıyor gibi. Belki montaj hatası bile olabilir.

Egsoz fanini üst tarafa taktım üst tarafdan kasa içinden takamadım denedim fanların delik yerine sıgmıyor kasa fanı egzoz fanı kasa içine üflüyor eski fan varken kasa üstü sıcak olurdu şimdi serin

Stres testini yapım hocam soğutucu ayarları nerden bakılıyodu hocam

Hocam bide şöyle bişey var dying light 2 oynuyorum sıcaklık bu fanı almadan önce 80 kdr çıkmıştı sıcaklık

Hayır bu sıcaklık normal değil. Kasanızın hava akışını kontrol edin isterseniz.

Dosya Ekleri

• 20220914_114753.jpg
    84,6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…