Yeni kasa fanı ve egsoz fan aldım normalde kaç derece sıcaklık olması lazımkiHayır bu sıcaklık normal değil. Kasanızın hava akışını kontrol edin isterseniz.
Bende de i3 10100F var kankam da benim 65 dereceyi zor geçiyor termal macunu falan da yenilemeni öneririm.
.Kasa fanı ve egzoz fanının yönleri nasıl? Genelde havayı önden alıp arkadan tahliye edecek şekilde fan montajı yaparız. Yük altında 70-80 dereceler idealdir. 80 derece ve üstü işlemci sıcaklığı arabayı uzun süre yüksek devirde kullanmak ile eşdeğerdir.
Valla hocam süreli 2 hafta belki anca olmuşturBende de i3 10100F var kankam da benim 65 dereceyi zor geçiyor termal macunu falan da yenilemeni öneririm.
Edit yapınca sıcaklık 98 derece oluyo ama boştayken 45 56 arasindan yavas yavaş 35 36 derece kdr düşüyoYük altında mı bu sıcaklığa ulaşıyor yoksa sistem boşta iken mi? Eğer yük altında bu sıcaklıklarda ise gayet iyi.
Kasa fanı ve egzoz fanının yönleri nasıl? Genelde havayı önden alıp arkadan tahliye edecek şekilde fan montajı yaparız. Yük altında 70-80 dereceler idealdir. 80 derece ve üstü işlemci sıcaklığı arabayı uzun süre yüksek devirde kullanmak ile eşdeğerdir.
Stres testini yapım hocam soğutucu ayarları nerden bakılıyodu hocamAida64 ile 10 dakikalık stress test yapıp sonuçları paylaşır mısın? Duruma göre blok soğutucu önerebiliriz. Boştaki sıcaklığın düşük ama yük altındaki sıcaklığın çok yüksek. İşlemci soğutucunun ayarlarını anakart üzerinden kontrol eder misin? Sanki sıcaklıkla aynı oranda RPM artmıyor gibi. Belki montaj hatası bile olabilir.
Hocam bide şöyle bişey var dying light 2 oynuyorum sıcaklık bu fanı almadan önce 80 kdr çıkmıştı sıcaklıkAida64 ile 10 dakikalık stress test yapıp sonuçları paylaşır mısın? Duruma göre blok soğutucu önerebiliriz. Boştaki sıcaklığın düşük ama yük altındaki sıcaklığın çok yüksek. İşlemci soğutucunun ayarlarını anakart üzerinden kontrol eder misin? Sanki sıcaklıkla aynı oranda RPM artmıyor gibi. Belki montaj hatası bile olabilir.
Hayır bu sıcaklık normal değil. Kasanızın hava akışını kontrol edin isterseniz.
Aida64 ile 10 dakikalık stress test yapıp sonuçları paylaşır mısın? Duruma göre blok soğutucu önerebiliriz. Boştaki sıcaklığın düşük ama yük altındaki sıcaklığın çok yüksek. İşlemci soğutucunun ayarlarını anakart üzerinden kontrol eder misin? Sanki sıcaklıkla aynı oranda RPM artmıyor gibi. Belki montaj hatası bile olabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.