i3 10100F sistemde edit yaparken 98 derece oluyor

Öncelikle elinde kaç adet fan var anlayamadım fakat, önden içeriye doğru hava alış arka veya üstten çıkış uygundur. Önemli olan sıcak havanın içeride birikmeden tahliye edilmesi. AIDA64 testinde bir sorun görmüyorum. Statistic kısmını da gönderebilirsen CPU coolerın kaç RPM olduğunu görebiliriz. Eğer kasa fanlarını da anakartına bağladıysan onları da göreceğiz.

Soğutucu ayarlarını kontrol etmek için BIOS a bakmalısın. Örneğin ASUS marka anakartlarda Q-Fan özelliği var ve CPU Cooler'ın kaç RPM de döneceğini ayarlayabiliyorsun. El ile bir ayar yapmış olabilirsin. O yüzden BIOS ayarlarını sıfırla.

Dying Light 2 gibi ağır oyunlarda 80 derecede çalışması normal. Fakat 80 derece üzerine çıkması uzun vadede sorun yaşatabilir.

2 adet egsoz fan 2 adet kasa fanı var

Statik kısmıda atcam orayi bilmiyodum tekrar yapıorum

Kasanın modelini öğrenebilir miyim?
Zalman z3 plus

Statik kısmıda atcam orayi bilmiyodum tekrar yapıorum

Zalman z3 plus
Zaus zr300 egsoz fan gameforce kasa fanı marka bunlar

Eğer biraz bütçe ayırabilirsen güzel bir blok soğutucusu alalım. Çünkü stock soğutucu her zaman yetersiz gelecek. Şuan olduğundan çok daha serin çalıştırır işlemciyi. Daha sonrasında ise kasana biraz daha kaliteli fan alıp güzel bir hava akışı yakalayarak uzun süre bu sistemi kullanabilirsin.​

Anakart marka gigabyte

Yanlış görmüyorsam, daha önce açmış olduğun konuda fanlarını yanlış takmışsın. Kasanın içerisine takman gerekiyor. Sanırım anakartı sökmek istemedin. Öncelikle bu montaj hatasını düzeltmeni öneriyorum. Fanlar bu şekilde iken yeterli hava akışını sağlayamaz maalesef. Hem de daha hızlı tozlanarak ömrünü kısa sürede doldurur.

Valla hocam içinden takmaya uğraştım tam oturuyo ama vida yuvaları denk gelmiyo ve vidası girmiyo nedense üst takınca giriyo bunu anlamadım

Yani fanları üstden takınca vidası hemen giriyo ama içerden deneyince fan deligi deliğe tam girmiyo vidada oturmuyo yerine bu sorunları yasıyorım

Sonowman m200 bakır işlemci fanı varmıs o nası acaba

Dosya Ekleri

• 20220914_121338.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 22
  • 20220914_121418.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Snowman gayet iyi işini görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…