Egsoz fanini üst tarafa taktım üst tarafdan kasa içinden takamadım denedim fanların delik yerine sıgmıyor kasa fanı egzoz fanı kasa içine üflüyor eski fan varken kasa üstü sıcak olurdu şimdi serin
Stres testini yapım hocam soğutucu ayarları nerden bakılıyodu hocam
Hocam bide şöyle bişey var dying light 2 oynuyorum sıcaklık bu fanı almadan önce 80 kdr çıkmıştı sıcaklık
2 adet egsoz fan 2 adet kasa fanı varÖncelikle elinde kaç adet fan var anlayamadım fakat, önden içeriye doğru hava alış arka veya üstten çıkış uygundur. Önemli olan sıcak havanın içeride birikmeden tahliye edilmesi. AIDA64 testinde bir sorun görmüyorum. Statistic kısmını da gönderebilirsen CPU coolerın kaç RPM olduğunu görebiliriz. Eğer kasa fanlarını da anakartına bağladıysan onları da göreceğiz.
Soğutucu ayarlarını kontrol etmek için BIOS a bakmalısın. Örneğin ASUS marka anakartlarda Q-Fan özelliği var ve CPU Cooler'ın kaç RPM de döneceğini ayarlayabiliyorsun. El ile bir ayar yapmış olabilirsin. O yüzden BIOS ayarlarını sıfırla.
Dying Light 2 gibi ağır oyunlarda 80 derecede çalışması normal. Fakat 80 derece üzerine çıkması uzun vadede sorun yaşatabilir.
Kasanın modelini öğrenebilir miyim?2 adet egsoz fan 2 adet kasa fanı var
Statik kısmıda atcam orayi bilmiyodum tekrar yapıorumÖncelikle elinde kaç adet fan var anlayamadım fakat, önden içeriye doğru hava alış arka veya üstten çıkış uygundur. Önemli olan sıcak havanın içeride birikmeden tahliye edilmesi. AIDA64 testinde bir sorun görmüyorum. Statistic kısmını da gönderebilirsen CPU coolerın kaç RPM olduğunu görebiliriz. Eğer kasa fanlarını da anakartına bağladıysan onları da göreceğiz.
Soğutucu ayarlarını kontrol etmek için BIOS a bakmalısın. Örneğin ASUS marka anakartlarda Q-Fan özelliği var ve CPU Cooler'ın kaç RPM de döneceğini ayarlayabiliyorsun. El ile bir ayar yapmış olabilirsin. O yüzden BIOS ayarlarını sıfırla.
Dying Light 2 gibi ağır oyunlarda 80 derecede çalışması normal. Fakat 80 derece üzerine çıkması uzun vadede sorun yaşatabilir.
Zalman z3 plusKasanın modelini öğrenebilir miyim?
Zaus zr300 egsoz fan gameforce kasa fanı marka bunlarStatik kısmıda atcam orayi bilmiyodum tekrar yapıorum
Zalman z3 plus
Anakart marka gigabyteÖncelikle elinde kaç adet fan var anlayamadım fakat, önden içeriye doğru hava alış arka veya üstten çıkış uygundur. Önemli olan sıcak havanın içeride birikmeden tahliye edilmesi. AIDA64 testinde bir sorun görmüyorum. Statistic kısmını da gönderebilirsen CPU coolerın kaç RPM olduğunu görebiliriz. Eğer kasa fanlarını da anakartına bağladıysan onları da göreceğiz.
Öncelikle elinde kaç adet fan var anlayamadım fakat, önden içeriye doğru hava alış arka veya üstten çıkış uygundur. Önemli olan sıcak havanın içeride birikmeden tahliye edilmesi. AIDA64 testinde bir sorun görmüyorum. Statistic kısmını da gönderebilirsen CPU coolerın kaç RPM olduğunu görebiliriz. Eğer kasa fanlarını da anakartına bağladıysan onları da göreceğiz.
Valla hocam içinden takmaya uğraştım tam oturuyo ama vida yuvaları denk gelmiyo ve vidası girmiyo nedense üst takınca giriyo bunu anlamadımEgzoz fan nereye doğru bakmalı?
Selam. 2 adet kasanın üst bölgesine egzoz fanı aldım. Egzoz fanı kasa içine mi bakacak yoksa dışında yukarı mı bakacak?www.technopat.net
Yanlış görmüyorsam, daha önce açmış olduğun konuda fanlarını yanlış takmışsın. Kasanın içerisine takman gerekiyor. Sanırım anakartı sökmek istemedin. Öncelikle bu montaj hatasını düzeltmeni öneriyorum. Fanlar bu şekilde iken yeterli hava akışını sağlayamaz maalesef. Hem de daha hızlı tozlanarak ömrünü kısa sürede doldurur.
Yani fanları üstden takınca vidası hemen giriyo ama içerden deneyince fan deligi deliğe tam girmiyo vidada oturmuyo yerine bu sorunları yasıyorımEgzoz fan nereye doğru bakmalı?
Selam. 2 adet kasanın üst bölgesine egzoz fanı aldım. Egzoz fanı kasa içine mi bakacak yoksa dışında yukarı mı bakacak?www.technopat.net
Yanlış görmüyorsam, daha önce açmış olduğun konuda fanlarını yanlış takmışsın. Kasanın içerisine takman gerekiyor. Sanırım anakartı sökmek istemedin. Öncelikle bu montaj hatasını düzeltmeni öneriyorum. Fanlar bu şekilde iken yeterli hava akışını sağlayamaz maalesef. Hem de daha hızlı tozlanarak ömrünü kısa sürede doldurur.
Eğer biraz bütçe ayırabilirsen güzel bir blok soğutucusu alalım. Çünkü stock soğutucu her zaman yetersiz gelecek. Şuan olduğundan çok daha serin çalıştırır işlemciyi. Daha sonrasında ise kasana biraz daha kaliteli fan alıp güzel bir hava akışı yakalayarak uzun süre bu sistemi kullanabilirsinsnoe
Sonowman m200 bakır işlemci fanı varmıs o nası acabaEğer biraz bütçe ayırabilirsen güzel bir blok soğutucusu alalım. Çünkü stock soğutucu her zaman yetersiz gelecek. Şuan olduğundan çok daha serin çalıştırır işlemciyi. Daha sonrasında ise kasana biraz daha kaliteli fan alıp güzel bir hava akışı yakalayarak uzun süre bu sistemi kullanabilirsin.
Valla hocam içinden takmaya uğraştım tam oturuyo ama vida yuvaları denk gelmiyo ve vidası girmiyo nedense üst takınca giriyo bunu anlamadım
Yani fanları üstden takınca vidası hemen giriyo ama içerden deneyince fan deligi deliğe tam girmiyo vidada oturmuyo yerine bu sorunları yasıyorım
Sonowman m200 bakır işlemci fanı varmıs o nası acaba
Cok sagolun hocam tşkr ederimSnowman gayet iyi işini görür.