i3-10100F sistemde GPU kullanımı aniden yükseliyor

turkeyselo

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Çok üzgün ve korkmuş durumdayım. CPU ansızın aniden direkt yükseliyor. Stabil çalışmıyor. Windows 10'dan W11'e geçtim düzelmedi. Güç seçenekleri ayarlarını değiştirdim olmadı. Sebebi ne olabilir? Donanımsal olduğunu düşünüyorum.
İşlemcim i3-10100F
Fanlardan veya termal macundan kaynaklı olabilir mi? Umarım problem büyük ve ciddi değildir...
Cpu %30'a yükseliyor boştayken veya Google açarken %40 oluyor. Oyunlarda %90 oluyor.
Bu sistemi 2 yıl önce aldım ve yeni bu sorunla karşılaştım.
Anakart BIOSTAR 410MH

Son düzenleme:
Normal bir durum. 10100F de dahili grafik olmadığı için görüntüyü ekran kartı oluşturuyor. Kullanım değerinin artması normal. Oyunlarda %99 olması lazım zaten.
Pardon yanlış konuyu açtım.
her şeyi yazmışsın ekran kartını yazmamışsın soru sorarken yazın kardeşim, oyunlarda düşük bir ekran kartıysa o seviyede çalışması normal.
Hocam CPU YÜKSELİYOR. Yanlış yazdım.
her şeyi yazmışsın ekran kartını yazmamışsın soru sorarken yazın kardeşim, oyunlarda düşük bir ekran kartıysa o seviyede çalışması normal.
Hocam CPU YÜKSELİYOR. Yanlış yazdım.
Arkadaşlar GPU Yerine CPU yazacaktım. CPU aniden yükseliyor. GPU'da herhangi bir problem yok.

Uygulama açarken veya oyun oynarken işlemcinin görevi o verileri işlemek olduğu için DOĞAL OLARAK kullanımı artıyor. Bunda herhangi bir yanlışlık ya da kötü bir durum yok. Kullanılmasın diye mi alıyorsun işlemciyi? Eğer işlemcinin kullanılması sorun olsaydı herkes E8400 gibi işlemciler kullanırdı.

Uygulama açarken veya oyun oynarken işlemcinin görevi o verileri işlemek olduğu için DOĞAL OLARAK kullanımı artıyor. Bunda herhangi bir yanlışlık ya da kötü bir durum yok. Kullanılmasın diye mi alıyorsun işlemciyi? Eğer işlemcinin kullanılması sorun olsaydı herkes E8400 gibi işlemciler kullanırdı.
Hocam son 4 gündür %30'un üstünde çalışıyor. Aşırı şekilde artıyor. Boştayken bile CPU artıyor. Bunun neresi normal?

Hocam son 4 gündür %30'un üstünde çalışıyor. Aşırı şekilde artıyor. Boştayken bile CPU artıyor. Bunun neresi normal?
Arkada açık olan veya işlemciyi tüketen neler var? Sen en ufak dosyayı bile açsan kullanım artar zaten. 10100F de öyle aman aman bir işlemci değil zaten.
Fazla paranoyak gibisiniz, bu derecede takıntı hiç iyi değil. Tabii bunu kötülemek için söylemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı