i3-10100F sistemde hangi kurgu programını kullanmalıyım?

Lemieux

Hectopat
Katılım
8 Ağustos 2018
Mesajlar
102
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar sistem özelliklerim şöyle;
RX 5500 XT 4 GB
8 GB 3000MHz RAM
i3 10100F
500GB SSD
Maksimum 6-7 dk civarı editler yapıyorum. Şu an kullandığım program yetersiz kalıyor, istediğim çoğu şeyi yapamıyorum. Sony Vegas veya Adobe Premiere tercih etmeyi düşünüyorum.
Öncelikle kullanım açısından hangisi daha basit, ikisini de daha önce kullanmadığım için pek bilgim yok ve biraz karmaşık duruyorlar. Ayrıca 1080p 60FPS render yaparsam sistemim yeterli olur mu?
Ve öneriniz hangisi ise daha iyi öğrenmem için YouTube üzerinden hangi kanalları önerirsiniz. İlerleyen zamanda kendimi bu konularda geliştirmek istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
After Effects önerecektim ama 12GB RAM sistemimde zor kullanıyorum.
Arkadaşların dediklerine bir bak.
Sony Vegas'a alışması kolay. Ben şahsen Sony Vegas kullanıyorum.

Yeniysen Filmora tarzı bir program işini görebilir.
Sony Vegas kaç öneriyorsunuz?
 
Dostum sistemin güncel tüm programlara fazlasıyla yeterli, render alırken de hiçbir problem yaşamazsın, After Effects için 16 RAM olsa biraz daha rahat kullanabilirsin arabelleğe aldığı için benim tavsiyem Adobe ekosistemine dahil olduğu için Premiere Pro oldukça kolay, ne videosu düzenleyeceğini ne amaçla kullanacağına göre tavsiyem değişebilir ama genel bir video düzenlemede Premiere Pro'yu tavsiye ederim alışınca diğer programlardan çok daha pratik After Effects'le ortak çalışması da ayrıca bir avantaj ama eğer ben daha basit bir program arıyorum diyorsan Wondershare Filmora X önerebilirim binlerce efekt paketi var After Effects kalitesinde hazır temalar bekleme ama gayet idare ederler kullanımı çok kolay hafif bir program
 

Yeni konular

Geri
Yukarı