i3 10100F Valorant'ta 80 derece

Makaleler
3
Merhabalar, Afterburner üzerinden sistemime bakarken 120 FPS'e sabitlemiş olmama rağmen 78-80 dereceleri gördüm. Bu neden kaynaklanmakta acaba, AAA oyunlarda bile maksimum 75 derece gören işlemci 80 dereceye çıkıyor ve fanlar hızlı çalışmaya başlıyor.

FPS'i sabitlemesem 100 derece falan olacak herhalde.

Sistemim:

-i3 10100F.
-RX 5500XT 8 GB.
-2x8 2666 MHz RAM.
-550W Performax PSU.
-Performax kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, Afterburner üzerinden sistemime bakarken 120 FPS'e sabitlemiş olmama rağmen 78-80 dereceleri gördüm. Bu neden kaynaklanmakta acaba, AAA oyunlarda bile maksimum 75 derece gören işlemci 80 dereceye çıkıyor ve fanlar hızlı çalışmaya başlıyor.

Sistemim:

-i3 10100F.
-RX 5500XT 8 GB.
-2x8 2666 MHz RAM.
-550W Performax PSU.
-Performax kasa.
Termal macum durumu ve ya fan durumu iyimi?.

Sistemim:

-i3 10100F.
-RX 5500XT 8 GB.
-2x8 2666 MHz RAM.
-550W Performax PSU.
-Performax kasa.

Bilgisayarı temizleyin, termal macun yenileyin, undervolt yapın.

Bilgisayarı temizleyin, termal macun yenileyin, undervolt yapın.
Termal macum durumu ve ya fan durumu iyimi?.
AAA oyunlarda bu sıcaklığa ulaşmadığı için olayın termal macundan kaynaklandığını sanmıyorum. Termal macundan dolayı kaynaklansa her oyunda böyle olurdu, sadece Valorant'da bu kadar ısınıyor.

AAA oyunlarda bu sıcaklığa ulaşmadığı için olayın termal macundan kaynaklandığını sanmıyorum. Termal macundan dolayı kaynaklansa her oyunda böyle olurdu, sadece Valorant'da bu kadar ısınıyor.
Doğru bir karşılaştırma değil, AAA oyunlar ne kadar CPU tüketiyor Valorant ne kadar CPU tüketiyor ona bakmak lazım.

Ayarları düşük yapın.
Normal ayarlarda oynuyorum, ayarları düşürmem işlemciye daha çok yük bindirir ve daha çok ısınır.
Doğru bir karşılaştırma değil, AAA oyunlar ne kadar CPU tüketiyor Valorant ne kadar CPU tüketiyor ona bakmak lazım.
AAA oyunlarda işlemcim %50-55 civarında Valorant'da ise %60-65 civarında. Bu kadar fark yaratacağını sanmıyorum.

Stok soğutucuyu kullanıyorsanız Valorant gibi işlemci odaklı bir oyun için normal sayılır.
Evet stok kullanıyorum, eğer 80-82 derece arası problem olmaz diyorsanız oynamaya devam edeceğim.

Fanlar sadece biraz hızlı çalışıp ses çıkardıkları için tedirgin oldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı