i3 10100F ve GTX 1660 düşük kaynak kullanımı

İşletim sistemi
Windows 11

Tahircanc

Kilopat
RAM
XPG GAMMIX 8GB DDR4 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
ADATA 480GB
Ekran kartı
MSI GTX 1660 VENTUS XS
Anakart
MSI H410M PRO
İşlemci
i3 10100F
Herkese merhabalar.

Sistem özelliklerim:
  • i3 10100F.
  • MSI GTX 1660 Ventus XS 6 GB GDDR5.
  • MSI H410M-PRO
  • XPG Gammix 8 GB 3200 MHz RAM.
  • Corsair Spec-Delta kasa 550W PSU
Özellikle Valorant oynarken arkada Discord açıldığı zaman 40 50 FPS değerlerini görmekteyim. Arka planda bir şey açık olmayınca 90 100 FPS. 144Hz monitör kullandığım için oyun akmıyor, oynatmıyor adeta. İşlemcide sıcaklık yok, stock işlemci soğutucu kullanmama rağmen zaten ısınmıyor. Ekran kartının da sıcaklığı da düşük. Asıl sıkıntı işlemci ve ekran kartının kullanımı çok düşük, bunun normal olduğunu düşünmüyorum. Bunu farklı farklı programlar kullanıp yükseltme riskine girmek istemedim. Dolar malum 15 lira. Örneğin arka planda bir Chrome sekmesi açık olsun FPS yok oluyor resmen.

Sistemime göre inanılmaz düşük değerler aldığımı düşünüyorum. Donanım ivmesi kapat, performansa al, ayarları düşür önerisi gelecek biliyorum. Low ve Ultra arasında fark olmuyor genelde. Fakat i3 10100F çok da kötü bir işlemci değil. GTX 1660'ı darboğaz mı yapıyor onu da araştırdım bir sonuç bulamadım. Benzer konular açılmış ama Dual channel biraz masraflı sadece ondan olduğunu nasıl anlayabilirim? Farklı marka aynı MHz taksam RAM'i sorunum gerçekten çözülür mü RAM o kadar FPS artışı göstermez diye biliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Denediklerim:
1. Format atıp fan temizliği ve macun yenilemesi.
2. DDU ile ekran kartı driverı silip yeniden yüklemek.
3. NVIDIA Denetim Masası'ndan gerekli performans ayarlarını yapmak.
4. GeForce Experience ile optimizasyon (sözde) ayarlarını denemek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual channel geçersen FPS artışı yaşarsın. Oyun + Arka plan uygulamaları artık 8GB RAM'e yetmiyor büyük ihtimalle. 10100F + GTX 1660 darboğaz yapmaz diye düşünüyorum. Ben RX 5500 XT 8GB ile 2 sene kullandım darboğaz yaşatmadı.

Sana tavsiyem imkanın varsa 1 adet daha 8GB RAM alıp takman. Oyunu da düşük ayarlarda oynama, VALORANT tarzı oyunlarda yüksek grafik ayarlarına al. Ayrıca oyun içi kullanım değerlerini paylaşabilir misin?

@Vegas Dual channel desteği + arka plan boş + temiz ve optimize edilmiş bir Windows'la ortalama 200-250 FPS aralığını düşük ayarlar da olsa zorlayabilir aslında, şu an sistemin işlemcisinden tam olarak verim alınamıyor gibi.
Evet büyük ihtimalle öyle. Birde ek olarak RAM Single channel olmasının yanında 2666* MHz'de çalışıyor.

Evet büyük ihtimalle öyle. Birde ek olarak RAM Single channel olmasının yanında 2666* MHz'de çalışıyor.
Anakartının H410 olmasının bir başka dezavantajı, en azından H510 olsaydı elinde RAM OC yapıp performans daha da katlanabilirdi ama şu etapta en azından 8 +8 dual desteği daha önemli gibi duruyor.

Dual channel geçersen FPS artışı yaşarsın. Oyun + arka plan uygulamaları artık 8 GB RAM'e yetmiyor büyük ihtimalle. 10100F + GTX 1660 darboğaz yapmaz diye düşünüyorum. Ben RX 5500 XT 8 GB ile 2 sene kullandım darboğaz yaşatmadı.

Sana tavsiyem imkanın varsa 1 adet daha 8 GB RAM alıp takman. Oyunu da düşük ayarlarda oynama, Valorant tarzı oyunlarda yüksek grafik ayarlarına al. Ayrıca oyun içi kullanım değerlerini paylaşabilir misin?

2 3 gün içerisinde Dual channel geçiyorum hocam sonuçları yazacağım.
O işlemci o karta darbboğaz yapmaz. Farklı bir durum söz konusu.

Sizce 550W PSU yeterli midir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı