i3 10100F ve GTX 970 sistem nasıldır?

Caner Karagöz

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar aşağıda gördüğünüz sistemi topluyorum. RAM'i aldım. Toplam fiyat 3539 TL. Uyumsuz parça var mıdır? Siz neler düşünüyorsunuz sistem hakkında?

RAM: Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GTX 970 o.c (2.el) = 800TL.

Merhabalar aşağıda gördüğünüz sistemi topluyorum. RAM'i aldım. Toplam fiyat 3539 TL. Uyumsuz parça var mıdır? Siz neler düşünüyorsunuz sistem hakkında?

RAM: Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GTX 970 o.c (2.el) = 800TL.

Sistem bayağı iyi olmuş kısacası ben beğendim diğer arkadaşların fikirlerini bilemem ama bence güzel fiyat performans bir sistem.

Arkadaşlar bir sorum daha olacak kusura bakmayın. Bu anakart ile i3 işlemci kullandığımda 2666MHz olarak sabit kalacağını öğrendim. Bu performansa etki eder mi? Neden böyle saçma bir şey var?

Arkadaşlar bir sorum daha olacak kusura bakmayın. Bu anakart ile i3 işlemci kullandığımda 2666MHz olarak sabit kalacağını öğrendim. Bu performansa etki eder mi? Neden böyle saçma bir şey var?
Aslında o sınır işlemciden dolayı değil anakartın XMP desteği olmamasından kaynaklanıyor. Örneğin meşhur Ryzen 5 1600'de AMD'nin kendi sitesinde 2667MHz RAM desteği olduğu yazıyor fakat bu işlemcide anakartın desteklediği kadar frekansta RAM kullanabilirsin. Kısacası İntel'de Z serisi hariç anakartlarda XMP desteği olmadığından en fazla 2933MHz'de kullanacaksın.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

İntel'de anakartlar (10. nesil) = H410, B460 ve Z490 AM4 soket anakartlar = A320, B450 ve X470

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

İntel'de sadece Z490'da XMP ve Overclock desteği var.

AMD anakartların tümünde XMP desteği mevcut. (Hangi frekansta çalışacağı anakart modeline göre değişir.) A320 serisi anakartlarda XMP yapılabilirken Overclock yapılamıyor.

NOT= i3 10100F ve B460 ikisi toplamda 1400₺ ediyor. Bunun yerine aşağıda linki olan parçaları alabilirsin. AMD tabanlı bir sistem kurarsan (Ryzen 3 3100 ve B450M-S2H v2) 1462₺ yapıyor. Seçim sana kalmış fakat ben olsam AMD sistemi alırdım.

RAM'i almışsın ama yine de koyayım buraya :D.

İşlemci

Anakart

GTX 970 yerine RX 570/RX 580 bakılabilir.

Dark kasa yerine 100R, Cygnus veya Aquarius daha iyi olur.
Intel'de bellek frekansı Ryzen'da olduğu kadar etki etmiyor, performans açısından pek bir şey kaybetmezsin. Anakart desteklemediği için bu oluyor, i7/i9 işlemci veya Z490 anakart almadığın sürece 2666Mhz frekansında çalışacak.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı